Arriba la fi dels comptes compartits de Netflix tal com els coneixíem. Si comparteixes un únic compte de Netflix amb amics, amb la família o amb la parella, malgrat que visqueu en cases diferents, tenim males notícies. La plataforma ha anunciat que el 2023 començarà a cobrar un import addicional quan detecti l'ús d'un mateix compte des de diferents llars. 

Era una possibilitat que des de fa temps estava sobre la taula, però mai no s'havia arribat a implementar. Ara serà una realitat. Netflix verificarà la llar a través de l'adreça IP, els identificadors dels dispositius, i la mateixa activitat del compte. Així podrà saber si l'usuari que es connecta ho està fent a través de l'Internet de la casa del titular del compte. En cas que l'usuari es connecti des d'una altra xarxa, o des d'un dispositiu diferent fora de la llar, per exemple, perquè un dels membres està de viatge, la companyia farà una verificació del dispositiu per comprovar si està autoritzat dins d'aquell compte. 

Per compartir el compte s'haurà de pagar extra

Netflix ja no permetrà que un compte es pugui compartir entre persones de llars diferents de forma gratuïta. Ara caldrà pagar, però no serà un cobrament automàtic. Per tal de donar opcions als usuaris, Netflix ha anunciat que permetrà a les persones que fan servir prestat el servei transferir els seus perfils configurats a un nou compte. Alhora permetrà als titulars dels comptes crear subcomptes, que funcionaran com un "compte extra" dins del compte principal, per donar la possibilitat que el titular, a través d'un pagament addicional pugui oferir el compte a un familiar o a un amic que visqui en una altra llar. 

És una mesura que Netflix ja ha provat a Xile, Costa Rica i el Perú, i que a l'inici de 2023 començarà a implementar a tots els països, segons ha informat la companyia als resultats financers del tercer trimestre

Una mesura combinada amb l'opció de baix cost

Netflix necessita millorar els seus números, i està buscant diverses estratègies per aconseguir-ho. Actualment, ofereix tres plans de subscripció: el bàsic, per 7,99 euros al mes, que admet un dispositiu de forma simultània; l'estàndard, per 12,99, que n'admet dos; i el prèmium, per 17,99 euros, que permet connectar-se simultàniament en quatre dispositius. A partir del pròxim 10 de novembre, però, arribarà una nova modalitat de baix cost. Amb un preu de 5,49 euros mensuals, oferirà totes les funcions del pla bàsic de Netflix amb l'única diferència que cada hora hi haurà entre 4 i 5 minuts d'anuncis.

La plataforma implementarà aquest nou pla a 12 països, que representen el 75 % del mercat global de l'empresa, i confia que, unit a les noves funcions per compartir comptes, l'any vinent tindrà molt d'èxit. En concret, creu que l'opció de transferir els perfils a un compte de baix costat serà popular.

Amb aquests canvis Netflix busca assegurar el seu creixement, ja que les perspectives per a l'empresa no eren gaire bones a l'inici d'aquest 2022, quan va perdre subscriptors per primera vegada des de la seva creació. De moment, en el tercer trimestre de l'any ha sumat 2,4 milions de nous usuaris, i amb les noves modificacions espera continuar creixent.