Aquest migdia comença un dels puntals musicals més importants del país. Es tracta del Mercat de Música Viva de Vic 2022, que enguany celebra la seva 34a edició tornant a la normalitat després de dos anys de pandèmia que van obligar a adaptar-ne el format. Aquestes jornades, que posen damunt l’escenari les tendències musicals i alternatives de l’escena sonora catalana i uneixen en un mateix espai a professionals de la indústria i aficionats, tornen en plena forma: s’han organitzat 60 concerts repartits per uns 20 escenaris ubicats per tota la ciutat de Vic —alguns d’ells gratuïts i altres de pagament—, hi estan convidats més de 50 artistes i es preveu que hi assisteixin més de 700 professionals. Però el Mercat de Música Viva no només és una trobada ociosa, sinó que pretén teixir aliances i oportunitats en la música en català, visibilitzar-la i impulsar la contractació d’artistes i formacions locals durant 3 dies, del 14 fins al 17 de setembre.

🎵 5 concerts que no et pots perdre del Mercat de Música Viva de Vic 2022
 

Enguany l'oferta de concerts es redueix respecte l'any 2019, l'última edició no influenciada pels efectes de la crisi sanitària de la covid, amb una vintena de concerts menys. No obstant, aquest 2022 hi haurà més escenaris repartits per tota la ciutat —de 9 espais habilitats s'ha passat a una vintena—, així com també més personalitats que assistiran a la cita per establir contactes amb altres professionals en un MMVV que retorna al seu aforament tradicional i que preveu que hi assisteixin unes 100.000 persones. Quins artistes —emergents i reconeguts— tocaran al Mercat de Músiva Viva de Vic 2022? Quines activitats complementàries es podran trobar a la capital d’Osona? T’expliquem tot el que has de saber per no perdre’t detall de la trobada musical més important de casa nostra.

La Ludwig Band © Desirée Gómez
La Ludwig Band actuarà al MMVV. / Foto: Desirée Gómez

On i quan se celebra el Mercat de Música Viva de Vic 2022?

L'edició d'enguany del MMVV torna a Vic per omplir els carrers de música i festa. S'inaugura aquest migdia del 14 de setembre i rodarà fins dissabte 17 de setembre, quan finalitzarà després d'acollir una seixantena de concerts repartits per tota la ciutat. S'espera que hi vagin uns 100.000 assistents, que seran presents d'una de les escenes musicals més importants del país per impulsar la música de casa nostra.

Programa de concerts i artistes al Mercat de Música Viva

Arnau Obiols, Auxili, Delafé y Las Flores Azules, Le Nais, 31 FAM, Kumbia Queers, Gatica, Pupi·les, Maruja Limón, Stay Homas, Roba Estesa o La Ludwig Band són només alguns de la cinquantena d'artistes i formacions que pujaran als diferents escenaris del mercat per donar veu a gèneres com l'indie, el pop, l'electrònica, el jazz, el punk o el folklore. L'encarregada d'inaugurar aquesta 34a edició serà la cantant Núria Graham, que estrenarà el seu nou disc Cyclamen. En relació a si els concerts són de pagament o no, n'hi ha alguns que són gratuïts i d'altres de pagament; a més, algunes actuacions estaran obertes a tot el públic, mentre que en algunes altres només podran accedir-hi professionals acreditats. Tot el programa de concerts, horaris i tota la informació es poden consultar aquí

Facto Delafé y las flores azules Festival Cruïlla - Sergi Alcàzar
Facto Delafé y Las Flores Azules també seran a Vic. / Sergi Alcàzar

MMVV PRO Catalan Arts! dinamitza el sector musical català

Aquest proper cap de setmana, la capital d'Osona es convertirà en una gran festa de la música amb una programació lúdica i festiva, erigida sobretot en dos escenaris de gran format que se sumen a la resta d'espais que acolliran programació durant els dies de més activitat professional. El Mercat de Músiva Viva de Vic forma part dels mercats estratègics del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya; per aquesta raó, s'emmarca sota la marca Catalan Arts! amb l'objectiu de dinamitzar el sector musical català en la internacionalització i creació de nous públics. En aquest sentit, el MMVV PRO Catalan Arts! representa la part del mercat professional, i es limita als professionals acreditats; l'activitat PRO se situarà a l'àrea de l'Atlàntida de dimecres 14 a divendres 16 de setembre, amb espais com showcases i estrenes, presentacions de projectes artístics, reunions ràpides, tertúlies i presentacions. L'horari de la fira és de 10 a 18h per al mercat professional i, a partir de llavors, s'obriran tots els concerts al públic general.