El Mercat de Música Viva de Vic viu aquests dies la seva 34 edició. Aparador sonor de les noves propostes, des de les formacions ja considerades clàssiques fins als artistes més incipients, de la nostra escena musical en tota la seva amplitud de gèneres i estils, us descobrim els 5 concerts que des d'avui dijous 15 de setembre i fins dissabte 17 no us podeu perdre si us decidiu a visitar la Plana. 

🎵 Mercat de Música Viva de Vic 2022: programa, horaris i artistes
 

🎸🎶 Concerts de la Mercè 2022 a Barcelona: horaris, escenaris i tots els detalls

1
Miquel Serra
5 concerts que no et pots perdre del Mercat de Música Viva de Vic 2022

Cantautor de culte, el manacorí Miquel Serra estrenarà al Mercat de Música Viva de Vic un nou disc a partir de cançons compostes durant el mateix procés de creació d'Una casa és pànic (Foehn Records, 2022). En aquest cas, la peculiaritat és que està gravat i produït juntament amb Sergio Pérez García, amb la intenció de proporcionar un ambient de sintetitzador i piano a unes cançons de caire íntim i proper, sense emprar tant la guitarra espanyola.

Miquel Serra 'Els ballarins'

Ara bé, la manera de dur això a un concert encara està en suspens, ara mateix és una incògnita, el disc encara no està mesclat i no sabem quin resultat final tindrem. Ho descobrirem avui, dijous 15 de setembre, a partir de les 00:15 a la sala Nova Jazz Cava. 

2
L'Hereu Escampa
5 concerts que no et pots perdre del Mercat de Música Viva de Vic 2022

Cinc anys pot ser molt temps o molt poc, tot depén de què estiguem mesurant. En aquest cas, un lustre sense tenir notícies de L'Hereu Escampa ens han semblat una eternitat. Aquest duet de Manlleu (Osona), format per Guillem i Carles, desborda, a parts iguals, energia, ruralisme i melancolia. Futur ancestral (HiddenTrack Records, 2022), el seu tercer disc, és una nova etapa a la seva trajectòria, i també a les nostres vides.

L'Hereu Escampa 'Perafita'

Les seves cançons no parlen de l’avorriment, la fe, la fortuna, els dies bons, clars i fugaços o la incertesa, sinó que, a través de les històries que s’hi expliquen, veiem com impacten en les nostres vides tots aquests factors. Actuen demà divendres 16 de setembre a les 20:45h a la Carpa Atlàntida. Entrada gratuïta.

3
Ernest Crusats
5 concerts que no et pots perdre del Mercat de Música Viva de Vic 2022

En el desè aniversari de Les ratlles del banyador (Música Global, 2011), primer disc de La Iaia, qui en va ser el líder, Ernest Crusats, inicia la seva carrera en solitari.

Ernest Crusats 'Porta oberta'

El seu debut per lliure, La font gelada (Fina Estampa, 2022), que es publicarà durant el mes de setembre, és una delicada peça d’orfebreria folk-pop, màgicament connectada amb l’entorn i la natura. Onze petites grans cançons que s’interpretaran per primer cop en directe tal com van ser concebudes i enregistrades. L'estrena en directe serà demà 16 de setembre a les 19:15h al Teatre R. Montanyà - L'Atlàntida.

4
Lal'Ba
5 concerts que no et pots perdre del Mercat de Música Viva de Vic 2022

Són la nova revelació de la música urbana catalana. Lal'Ba sonen a reggaeton, a trap, a música electrònica i a pop urbà amb lletres que parlen de sentiments i d’històries quotidianes i atemporals que interpel·len cadascuna de les persones que s’hi acosten.

Lal'Ba 'Quan arribi l'alba'

Una aventura que va començar com un passatemps, però que en qüestió de mesos i un grapat de singles, ha esdevingut el principal projecte vital i professional del Ferran, l’Alba i en Lluís, que han seduït un exèrcit de seguidors que no para de créixer al Montserratí, que és casa seva i una reivindicació, on omplen els concerts de gom a gom. També ho faran al Mercat de Música Viva de Vic aquest dissabte 17 de setembre a partir de les 20:30h a la Plaça Major Goufone.

 
5
31 Fam
5 concerts que no et pots perdre del Mercat de Música Viva de Vic 2022

No hi ha discussió possible, 31 Fam són la formació preponderant del trap català actualment. Així ho certifiquen tres discos en quatre anys, més de 32 milions de reproduccions a Spotify, 200.000 oients mensuals, 20 milions de visites a Youtube, on tenen 45.000 subscriptors, i un single d’or.

31 Fam 'Wan Tun'

Els sabadellencs seran els encarregats de clausurar la 34 edició del Mercat de Música Viva de Vic amb la seva actuació a l'escenari del Sucre Estrella Damm a partir de les 01:30h.