Aquest dimecres 18 de setembre arrenca el 31è Mercat de Música Viva de Vic amb l'espectacle inaugural L’últim camí de Walter Benjamin de Juliane Heinemann. Durant quatre dies, fins al dissabte 21 de setembre, el Mercat ofereix una àmplia agenda d'activitats. Vic acollirà milers de persones que volen assistir als 80 concerts distribuïts per 9 escenaris de la ciutat. Sobretot es dona prioritat als 650 professionals que ja s'han acreditat amb l'objectiu de contractar espectacles. S'ofereix una programació diversa i per a tots els públics, en què més de la meitat de les propostes d'enguany són estrenes o preestrenes: A Contra Blues, Mazoni, Nico Roig, Lagartija Nick, Maruja Limón, Gertrudis, Lina_Raül Refree, Gato Preto, Ferran Palau, Marco Mezquida, Mateo Kingman, Los Aurora & Band Dulda, Carla... Entre els artistes més cobejats: Koers, Deva, Lildami, Dorian, Buhos i Adala and The Same Song Band.

 

L'obertura de Heineman

L’últim camí de Walter Benjamin de Juliane Heinemann, guanyadora del premi Puig-Porret 2018, donarà el tret de sortida el 31è MMVV aquest dimecres a les 19h al Teatre Atlàntida. L’artista berlinesa establerta a Barcelona ens apropa la figura de l’escriptor i filòsof alemany en el 80è aniversari de la seva mort. Un viatge amb música electrònica, poesia i material visual. Juliane Heinemann estarà acompanyada per una banda talentosa de músics d’improvisació formada per Marcel·li Bayer, Jordi Matas, Marko Lohikari i Oriol Roca. Abans de l'espectacle inaugural es donarà a conèixer i s'entregarà el premi Puig-Porret 2019.

El sold out de Nico Roig

Nico Roig estrenarà el seu nou disc dissabte 21 amb totes les entrades exhaurides. Un espectacle coproduït pel MMVV en què el públic viurà l’experiència auditiva amb uns auriculars. També dissabte la formació coreana Dul-da i la banda de flamenc-jazz Aurora oferiran un espectacle inèdit que busca portar el públic al fons de l’emoció a través de la unió de tradició i modernitat. Raül Refree torna a sorprendre amb Lina. Una barreja del fado de la cantant portuguesa i el pop del guitarrista i pianista català. Es podrà veure el divendres 20 a l'Atlàntida.

Nico Roig Mercat Música Viva Vic ACN

Nico Roig. ACN.

El mercat de Vic

Professionals d'arreu ompliran, un any més, l'espai de l'Atlàntida on s'hi faran presentacions, pitchings, speed meetings, reunions i concerts. Ja s'han acreditat més de 650 professionals i 100 periodistes d'arreu. El Mercat de Música Viva de Vic acollirà una reunió del FWMF (Forum of Worldwide Music Festival) i les presentacions, entre d'altres de la JUMP (European Music Market Accelerator) i la plataforma Why Portugal. Enguany l’activitat torna a posar el focus a Catalunya dimecres, a l’Estat, dijous i al mercat internacional divendres, centrada en Portugal. Presentaran la seva activitat els governs d’Extremadura, del País Valencià, del País Basc i el de les Illes amb concerts en directe de grups d’aquests territoris. També seran a Vic artistes programats als festivals Ou Tonalidades, Focus Wales i la fira MIL Lisboa amb qui el MMVV hi manté una col·laboració.