Que les grans productores d'entreteniment escullin localitats catalanes per tal de gravar les seves sèries sempre és noticiable. I sinó que li preguntin a Girona, que ha fet de la seva imatge a Joc de Trons un reclam turístic per a fans d'arreu del món. La capital gironina, però, ben aviat deixarà de ser l'únic indret de la província amb representació en una gran obra audiovisual, i és que Hostalric, a la Selva, ha estat escenari en els últims dies de la gravació d'una nova sèrie original de NetflixLos herederos de la Tierra​.

La producció, basada en les cèlebres novel·les d'Ildefonso Falcones i dirigida pel català Jordi Frades, s'estrenarà en exclusiva en aquesta plataforma i després també es podrà veure a Televisió de Catalunya i Atresmedia. L'escenari clau de la sèrie és el castell d'Hostalric, on s'hi han rodat diverses escenes durant dos dies i després d'una setmana de preparatius i decoració d'espais com la galeria a prova de bombes, l'espai del Cavaller o els menjadors i la taverna; fet que ha obligat a mobilitzar 200 persones de l'equip de la productora.

La regidora de Turisme i Patrimoni de la localitat, Marta Roura, ha valorat  molt positivament la gravació i ha dit que, precisament, una de les seves principals línies de treball en matèria de promoció turística és "atraure noves producció de pel·lícules, videoclips, sèrie o espots publicitaris". De fet, està previst que el mes de febrer el recinte emmurallat aculli un altre rodatge audiovisual.

Trailer de la primera entrega. El de la segona encara no ha estat revelat.

Los herederos de la Tierra és la continuació de La Catedral del Mar, dues sèries basades en les novel·les d'Ildefonso Falcones. Entre el llistat d'actors principals hi ha Yon González (Las chicas del cable), Elena Rivera (Inés del alma mía), Rodolfo Sancho (El ministerio del tiempo), Michelle Jenner (La sombra de la ley), María Rodríguez (Los días que vendrán), Pere Arquillué (La Riera), Manel Sans (Tierra de Lobos), Mercedes León (Veneno) i Natalia Sánchez (El año de la plaga).

La sèrie està ambientada a la Barcelona del 1387 i narra la història d'Hugo Llor, un noi de 12 anys que passa la major part del seu temps al carrer i que té el somni de convertir-se en un artesà constructor de vaixells. L'Hugo compta amb el suport i la protecció de l'ancià Arnau Estanyol.

Segona entrega

La Catedral del Mar, estrenada l'any 2018, se situava a la Barcelona del segle XIV i estava protagonitzada pel mateix Arnau Estanyol, qui, després de fugir amb el seu pare per evitar els abusos dels senyors feudals, aconseguia convertir-se en un home lliure i ascendir socialment, fet que despertava l'enveja dels seus enemics, disposats a unir-se per entregar-lo a la Inquisició.​

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat