Enmig de tantes restriccions pel coronavirus, amb el pas de la Filomena i un cop acabades les festes de Nadal, segur que heu estat molts els que us heu trobat davant la pantalla sense saber quina sèrie mirar. Des de Revers us portem la solució: tres sèries de producció espanyola que trobaràs a Netflix i que podràs veure d’una tirada un cap de setmana qualsevol. Prepara les crispetes i la manta, i a gaudir-les!  

'El desorden que dejas'

Amb Galícia com a marc immillorable, El desorden que dejas presenta una trama de 8 episodis on Inma Cuesta interpreta la Raquel, una jove professora de literatura que arriba a un institut gallec per substituir l’Elvira, personatge interpretat per Bárbara Lennie que ha mort en estranyes circumstàncies, plantejat com un suïcidi.

¿Y tú, cúanto vas a tardar en morir?”. Aquesta és la pregunta amb què es troba la Raquel en el seu primer dia de classe. S’afegeix al repertori Arón Piper, que es posa a la pell del Iago, un alumne que no posarà les coses gens fàcils a la nova professora per descobrir tot l’entramat que amaga la mort de l’Elvira. Ho aconseguirà?

'Los Favoritos de Midas'

Minisèrie de 6 episodis ambientada a Madrid, parteix d’un xantatge al qual és sotmès Víctor Genovés, un gran empresari del país interpretat per l’actor Luis Tosar. Mitjançant cartes, Genovés és exposat a situacions que el posen entre les cordes i que, en cas de no complir-les, causen diferents morts a persones escollides a l’atzar. L’acompanya en aquesta trama l’actriu Marta Belmonte, que interpreta la Mónica, una jove i compromesa periodista que treballa pel seu mitjà, i l’actor Willy Toledo com a inspector Alfredo Conte, que portarà el cas.

La producció espanyola s’ha imposat en qüestió de dies al capdamunt del rànquing de les sèries més vistes de Netflix per la seva trama i el seu guió que captiva, des del primer moment, els ulls de l’espectador.

'La Valla'

Ángela Molina, Olivia Molina, Unax Ugalde, Abel Folch i Eleonora Wexler protagonitzen una de les històries més exitoses d’Atresmedia. La Valla consta de 13 episodis on es narra com serà una hipotètica societat del 2045. Un futur que acaba de patir una guerra mundial, els efectes devastadors del canvi climàtic i una situació de pandèmia mundial, una realitat, aquesta última, que la sèrie va anticipar al seu moment i que recorda a l’actual situació que estem vivint amb el coronavirus.

La Valla representa la separació física de dos mons completament diferents: el Sector 1, on hi viu la classe benestant i el poder, i el Sector 2, on hi viu la resta. Una Espanya marcada i regida per un govern dictatorial que ocupa el poder, on la lluita per la supervivència i per la recerca d’una vacuna que curi el virus letal, pren el protagonisme principal.  

La Valla   Atresmedia

Imatge promocional de la sèrie d'Atresmedia 'La Valla'

Hi haurà segones temporades?

En el cas de Los Favoritos de Midas i La Valla els seus finals deixen preguntes sense resoldre, fet que fa pensar en una possible continuació de les dues sèries. En el cas d'El desorden que dejas, en canvi, la sèrie finalitza aquesta primera temporada tancant i resolent tot l’entramat que es plantejava des de l’inici.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat