Els protagonistes de Friends han trencat el seu silenci i han emès un comunicat conjunt dos dies després de la mort de Matthew Perry, el mític Chandler. La revista People ha estat l'escollida pels actors de la sèrie per expressar el seu dolor. Jennifer Aniston, Courteney Coix, Lisa Kudrow, Matt LeBlanca i David Schwimmer signen junts les paraules més difícils que probablement mai van pensar que escriurien.

"Estem tots profundament devastats per la perduda de Matthew. Érem més que companys de repartiment. Som família. Hi ha molt a dir, però ara mateix ens prendrem un moment per a plorar i processar aquesta incomprensible pèrdua", comença el dolorós comunicat, que acaba, amb el seu més sincer condol: "En el seu moment, parlarem més, quan puguem. Ara com ara, els nostres pensaments i el nostre afecte estan amb la família de Matty, els seus amics i tots aquells que l'estimaven a tot el món".

Chandler, una de les estrelles de 'Friends'

Matthew Perry va interpretar durant 10 anys un dels personatges més estimats de la ficció, el mític Chandler Bing, en una de les sèries còmiques que ha marcat a més d'una generació, i que li va suposar una nominació als Emmy l'any 2002. Chandler, era un dels més carismàtics de la colla més famosa dels Estats Units de la qual tothom volia formar part. Als fans de la sèrie poques coses els agradava més que veure la gran amistat que unia Chandler, Joey, Monica, Phoebe, Rachel i Ross, i que traspassava la pantalla. 

Els co-creadors de la sèrie, Marta Kauffman i David Crane, juntament amb el productor executiu, Kevin Bright van emetre una declaració conjunta el diumenge. "Estem commocionats i profundament, profundament tristos per la mort del nostre estimat amic Matthew", van escriure. "Encara sembla impossible. Tot el que podem dir és que ens sentim beneïts d'haver-lo tingut com a part de les nostres vides. Era un talent brillant". Sobre el paper de Perry van assenyalar que "és un tòpic dir que un actor fa seu un paper, però en el cas de Matthew, no hi ha paraules més reals. Des del dia que el vam sentir per primera vegada encarnar el paper de Chandler Bing, no hi havia ningú més per a nosaltres". En aquest escrit, van apuntar que "sempre estimarem l'alegria, la llum, la intel·ligència encegadora que va aportar a cada moment, no només a la seva feina, sinó també a la vida. Sempre va ser la persona més divertida de l'habitació. Més que això, era el més dolç, amb un cor donatiu i desinteressat".

Els fans s'acomiaden sota l'emblemàtic edifici de Nova York

Els fans de Friends també estan devastats per la mort sobtada de Matthew Perry als 54 anys. Per això, l'endemà de conèixer el seu decés es van voler acomiadar de Chandler sota de l'emblemàtic edifici de Nova York. "Gràcies pels riures interminables" i "Gràcies per ser el nostre amic" són dos dels missatges que es poden llegir entre les cartes que els admiradors hi han deixat. Les xarxes socials s'han omplert de vídeos que mostren com els fans s'han apropat al número 90 del carrer Bedford, al Greenwich Village (Manhattan).