La causa de la mort de l'actor Matthew Perry, el cadàver del qual va ser trobat dissabte passat a la seva casa de Los Angeles, està pendent dels resultats de les anàlisis toxicològiques. L'autòpsia al cos del coprotagonista de la sèrie Friends, mort als 54 anys per un possible ofegament, ja ha estat realitzada, però l'Oficina del Metge Forense del Comtat de Los Angeles no ha establert de forma oficial una conclusió sobre la mort. Així, segons els registres de l'oficina recollits per diversos mitjans nord-americans, la causa del traspàs de Perry figura en aquests moments com "diferida". És a dir, que els forenses estan esperant més proves, especialment els resultats dels informes toxicològics, per poder determinar com va morir el popular actor, famós per interpretar el rol de Chendler en la popular sit com. Aquests informes poden tardar setmanes a completar-se.

Els investigadors tenen previst utilitzar els informes toxicològics per determinar si alguna substància estranya va poder contribuir a la mort de Perry, segons una font policial. L'intèrpret ja comptava amb un historial ben documentat i reconegut pel mateix de d'abús d'alcohol i medicaments però, segons les primeres informacions, no es van trobar drogues ni altres substàncies al lloc en el qual va ser trobat el seu cadàver, a Pacific Palisades. I encara que la Divisió de Robatoris i Homicidis del Departament de Policia de Los Angeles està investigant la mort de l'actor, tampoc no hi ha indicis de delictes com a robatori o homicidi. En aquests moments, l'ofegament continua sent la causa més probable, encara que no es pot determinar què va ser el que el va provocar.

Matthew Perry

Matthew Perry i la seva dura autobiografia

Matthey Perry va publicar unes memòries el 2022 en les quals explicava la seva situació amb les drogues i l'alcohol, la seva gran addicció. A Amics, amants i allò tan terrible (Columna) va detallar aquesta lluita. "Hola, em dic Matthew, encara que pot ser que em coneguis per un altre nom. Els meus amics m'anomenen Matty. I hauria d'estar mort", escrivia Perry al començament del llibre. L'actor es va fer popular després de la seva aparició a Friends, sèrie que va marcar a tota una generació i que es va emetre de 1994 2004, sent una de les més vistes de la història de la televisió. A més d'amb Perry, la ficció comptava amb Jennifer Aniston, Courteney Cox, David Schwimmer, Matt LeBlanc i Lisa Kudrow com a coprotagonistes. Perry interpretava a Chandler Bing, un dels personatges més estimats per tots els fans. Els sis protagonistes es van reunir en un programa especial sobre la sèrie que va veure la llum el maig de 2021 a HBO.