L'actor Matthew Perry, conegut per interpretar Chandler Bing a la popular sèrie nord-americana 'Friends', ha mort aquest dissabte als 54 anys, segons han avançat diversos mitjans estatunidencs. El diari 'Los Angeles Times' assenyala, citant fonts policials, que Perry va ser trobat mort en un jacuzzi a la seva casa de Los Angeles. Les autoritats van dirigir-se al seu domicili sobre les 16.00 hora local i allí se'l van trobar inconscient, assenyala el diari. "No hi havia senyals de cap fet delictiu", afegeix el periòdic, que afirma que el Departament de Policia de Los Angeles encarregat de "robatoris i homicidis" està investigant la mort.

Perry va guanyar popularitat a la sèrie sobre un grup d'amics a Nova York 'Friends', encarnats per Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc i David Schwimmer, que va durar deu temporades, entre el 1994 i el 2004. Els membres de l'elenc van tornar a la pantalla per a un especial de reunió que es va estrenar el 2021. Malgrat que a la vida real Perry era considerat un 'sex symbol', a la televisió encarnava un gerent d'adquisicions d'informàtica al qual li costava trobar nòvia, sobretot, en comparació amb el seu company de pis, Joey Tribbiani (encarnat per LeBlanc). El grup d'actors sempre va destacar que eren molt bons amics també quan les càmeres estaven apagades, i va ser pioner a convèncer l'estudi perquè els pagués a tots el mateix sou. Segons la premsa especialitzada, les sis estrelles es van emportar en les últimes temporades un milió de dòlars per episodi, la qual cosa va convertir l'elenc en els actors de televisió més ben pagats en aquella època.

Anys lluitant contra la seva addicció

Alhora que feia riure l'audiència de 'Friends', Perry es va enfrontar a la seva addicció a diverses drogues i a l'alcohol, com va relatar el 2022 en el seu llibre 'Friends, Lovers, and the Big Terrible Thing'. En la seva obra, a més, va escriure que va ser ingressat en centres de rehabilitació 16 vegades, que només va actuar sobri en la novena temporada i que va ser la seva companya Aniston la primera que es va preocupar per la seva salut, ja que malgrat que no li havia comentat res a ningú, ella es va adonar de la seva addicció.

Hollywood plora la seva mort

Companys de repartiment en la producció que ho va fer internacionalment conegut i altres col·legues de professió han dedicat paraules d'homenatge a l'intèrpret de 54 anys. "El món et trobarà a faltar, Matthew Perry. L'alegria que vas portar a punts en la teva curta vida continuarà viva. Em sento molt beneïda per cada moment creatiu que vam compartir", ha publicat a les xarxes socials Maggie Wheeler, qui va fer el paper de Janice, nòvia de Chandler a 'Friends'. Per la seva banda, Selma Blair, qui va interpretar Wendy a la mateixa sèrie, ha compartit en el seu perfil d'Instagram una foto al costat de Perry en la qual ha detallat que "tots" els membres de l'equip volien "especialment a l'actor" i que la seva pèrdua li havia deixat el "cor trencat". I l'actriu Paget Brewster, qui va encarnar Kathy a la sèrie --personatge amb el qual Chandler va tenir una estreta relació--, va admetre estar molt trista. "Matthew Perry va ser encantador amb mi a 'Friends' i cada vegada que el vaig veure en les dècades posteriors", va escriure, abans d'afegir que Perry "no descansarà en pau perquè estarà massa ocupat fent riure a tothom allà a dalt".

Warner Bros. Television ha dit en un comunicat que l'estudi encarregat de 'Friends' estava "devastat" després d'assabentar-se de la mort de Perry. "El nostre cor està amb la seva família, els seus éssers estimats i tots els seus fans", ha asseverat a Twitter.