Concursants d’Eufòria se sumen al cartell de la Festa per la Llibertat que Òmnium Cultural organitza l’11 de setembre al Passeig Lluís Companys de Barcelona amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya. L'Edu Esteve, la Llum, l'Estela i el Joan Liaño actuaran a les 13 h a l’espai Òmnium després de l’acte polític que tindrà lloc al punt del migdia. Els quatre participants del programa musical d’èxit de TV3 se sumen així a Els Pets, Roba Estesa i Lildami per completar el cartell d’artistes catalans que ompliran de música la Festa per la Llibertat d’Òmnium, que enguany arriba a la 20a edició.

🎵 Concerts de la Diada 2022: tot el programa de l'11 de setembre a Barcelona
 

La Festa per la Llibertat torna aquest Onze de Setembre al passeig de Lluís Companys de Barcelona, tres anys després que aquest gran esdeveniment de reivindicació nacional i defensa del dret a l’autodeterminació es veiés ajornat per la pandèmia de la covid-19. Amb aquesta iniciativa, Òmnium Cultural fa una crida a convertir de nou la Diada en una jornada “de mobilització popular en defensa dels drets i les llibertats de Catalunya”. Des de les 10:30 h del matí fins a gairebé la mitjanit, la Festa per la Llibertat d’Òmnium Cultural omplirà al passeig de Lluís Companys de Barcelona de reivindicació, cultura i música. Comptarà també amb un acte polític al migdia i amb l’Espai Òmnium, una gran instal·lació amb panells expositius sobre l’activitat i els projectes de l’entitat, tallers i actuacions.

Com sempre, l’espai també es compartirà amb la tradicional Fira d’Entitats. A la tarda, Òmnium Cultural, amb el president Xavier Antich al capdavant, participarà en la manifestació de l’Assemblea sota el lema “Tornem-hi per vèncer: independència”. L’activitat tornarà al passeig de Lluís Companys a les 18.30 h amb els concerts d’Els Pets, Roba Estesa i Lildami per culminar una jornada cívica, participativa i oberta a tota la societat.

La manifestació de l'11-S

La manifestació independentista de la Diada de l'11 de Setembre començarà a l'avinguda del Paral·lel de Barcelona, a tocar de la plaça de les Drassanes, i s'acabarà a l'avinguda del Marquès de l'Argentera, on hi ha l'estació de França. Així ho va anunciar la presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Dolors Feliu, en una roda de premsa. Feliu va explicar que serà una marxa que avançarà pel passeig de Colom i el d'Isabel II i que, a banda de reivindicar la independència de Catalunya, vol denunciar "el colonialisme que ha fet servir Espanya", ja que recorrerà monuments que recorden el passat colonial de l'Estat espanyol, com el monument de Cristòfor Colom. A diferència d'altres anys, no caldrà inscriure-s'hi, però sí que s'han previst deu punts de trobada per a diferents col·lectius i manifestants de diferents punts geogràfics.