La Festa per la Llibertat torna aquest Onze de Setembre al passeig de Lluís Companys amb els concerts d’Els Pets, Roba Estesa i Lildami, tres anys després que l’esdeveniment es veiés ajornat per la pandèmia de la covid-19. Amb aquesta iniciativa, Òmnium Cultural ha fet una crida a convertir de nou la Diada en una jornada “de mobilització popular en defensa dels drets i les llibertats de Catalunya”.

Tornem-hi per vèncer

A partir de les 10.30 del matí, la Festa per la Llibertat d’Òmnium Cultural arrencarà al passeig de Lluís Companys de Barcelona, amb un acte polític al punt del migdia i amb l’Espai Òmnium, una gran instal·lació amb panells expositius sobre l’activitat i els projectes de l’entitat, tallers i actuacions. L’espai també es compartirà amb la tradicional Fira d’Entitats. A la tarda, Òmnium Cultural, amb el president Xavier Antich al capdavant, participarà en la manifestació de l’Assemblea sota el lema “Tornem-hi per vèncer: independència”

Els Pets
Els Pets seran un dels grups protagonistes de la Festa de la Llibertat 2022 / Foto: Arxiu

Sortir de nou al carrer

L’activitat tornarà al passeig de Lluís Companys a les 18.30 h amb els concerts d’Els Pets, Roba Estesa i Lildami per culminar una jornada cívica, participativa i oberta a tota la societat. “No oblidem el CatalanGate, ni els més de 4.200 represaliats, ni la contínua negació de drets fonamentals, i en la Diada de la tornada a la normalitat ho hem de tornar a demostrar. La repressió és la prova d’una força, la nostra, que hem de tornar a exhibir”, ha assenyalat el president d’Òmnium Cultural, Xavier Antich, qui ha fet així una crida perquè la societat catalana surti al carrer a defensar els seus drets durant la pròxima Diada de Catalunya. “L’Onze de Setembre cal tornar a sortir al carrer per mostrar unitat i convicció cap a la llibertat davant l’Estat repressor”

Roba Estesa - ACN
Roba Estesa tanquen el cartell de la Festa de la Llibertat 2022 / Foto: ACN

20 anys de Festa per la Llibertat

L’11 de setembre de l’any 2000 es va celebrar per primera vegada la Festa per la Llibertat. Es tracta d’un vespre de concerts, un acte festiu i multitudinari que se celebra el día de la Diada, una jornada cívica d’afirmació i reivindicació nacional, participativa i oberta a tota la societat. Després de tres anys d’interrupció per la pandèmia, enguany arriba a la 20 edició.