Antoni Llena és l'artista convidat de la temporada 2018-2019 del Palau de la Música Catalana, i hi ha inaugurat l'exposició Senyals de fum des d'un subsol, que es podrà veure fins el 19 de març. El conjunt d'obres està dividit en dos espais. En un dels balcons del Foyer del Palau s'hi exposa una sèrie dels dibuixos de la col·lecció SOS: senyals de fum des d'un subsol (2009), que es poden veure de forma gratuïta de 10 a 23h. Un centenar de dibuixos de la mateixa sèrie i l'escultura-vitrina Velletque videre (2000) estan exposats  a la Sala Lluís Millet, però tan sols es poden veure amb l'entrada a algun concert o amb la visita guiada.

Antoni llena senyals fum palau musica

A més, Antoni Llena dirigirà un taller creatiu adreçat a infants i a adults (24 de febrer, 10 i 12.30 h), que s’emmarca entre les activitats del cicle Concerts Familiars al Palau. Una proposta en que els assistents, acompanyats per l’artista, passejaran pel Palau per conèixer de prop les textures de l’edifici (ceràmica, vidre, fusta o ferro). L’activitat culminarà amb tots els participants dibuixant al mateix escenari de la Sala de Concerts la seva pròpia impressió del Palau.

David i Goliat Antoni Llena Camille Hardy

David i Goliat. Antoni Llena. Foto: Camille Hardy.

Llena, un precursor

Antoni Llena (Barcelona, 1942) va començar la seva carrera als anys seixanta. Va entrar en contacte amb el grup d'artistes integrat per Jordi Galí, Sílvia Gubern i Àngel Jové, amb els que va crear el 1969 Primera mort, la primera mostra de vídeoart de l'Estat espanyol. Es va passar uns anys sense produir obra artística, però va retornar a l'art el 1979. És conegut, sobretot, per les seves monumentals escultures públiques com l'Homenatge als Castellers, a la placeta Sant Miquel, i el David i Goliat, a l'Avinguda del Litoral de Barcelona.