La pluja s’ha convertit en una constant aquests darrers dies i, malauradament, ho seguirà sent durant uns quants més. La part positiva? No cal que cancel·leu plans que en el fons us feien mandra, ja teniu excusa per quedar-vos tranquils a casa amb el sofà i la manta i aprofitar per veure una bona pel·lícula. És per això que avui us en portem cinc que valen molt la pena, perfectes per veure en dies grisos com aquests que estem vivint. Evasió, depressió i romanticisme a parts iguals en aquestes propostes que podreu trobar a Netflix, Filmin, HBO Max, Amazon Prime o Movistar Plus.

1
Cadena Perpètua (HBO Max)
5 pel·lícules per veure a les plataformes els dies de pluja

Comencem amb un clàssic dels clàssics, que trobareu a gairebé totes les llistes de les millors pel·lícules de la història, i que també incloem en aquesta perquè els personatges es troben en un espai tancat - una presó - i perquè en una de les seves escenes més icòniques, la pluja té un pes molt important. El film narra la història d’Andrew Dufresne (Tim Robbins), que, acusat de l’assassinat de la seva dona i condemnat a cadena perpètua, és enviat a una presó on, amb el pas dels anys, s’anirà guanyant la confiança del director del centre i el respecte de la resta de presos, especialment de Red (Morgan Freeman).

2
La Terminal (Netflix)
5 pel·lícules per veure a les plataformes els dies de pluja

També en un únic lloc tancat se situa aquesta infravalorada obra de Steven Spielberg, en la que Tom Hanks interpreta el paper d’un ciutadà d’un petit país de l’Est d’Europa on esclata una guerra civil que el deixa en una complicada situació diplomàtica: sense possibilitat de tornar a casa ni de sortir de l’aeroport de Nova York. Obligat a quedar-se a la terminal, aquesta comèdia dramàtica explora les relacions que el protagonista estableix amb el personal que hi treballa, entre els quals hi ha una hostessa per qui despertarà un cert interès, afegint una dosi adequada de romanticisme per acabar d’arrodonir el film.

3
Manchester by the sea (Amazon Prime i Movistar+)
5 pel·lícules per veure a les plataformes els dies de pluja

Aquesta proposta de Kenneth Lonergan va dirigida a aquelles persones que els hi agrada acompanyar els dies grisos amb sentiments grisos. Perquè Manchester frente al mar és una de les pel·lícules més depriments dels darrers anys, amb un impecable Casey Affleck en el paper d’un solitari encarregat de manteniment d’edificis a Boston que ha de tornar al seu poble natal per la mort del seu germà. Un cop allà, se li tornaran a remoure altres tragèdies del passat que l’havien allunyat de la vida que havia tingut en aquella comunitat i que ja mai podrà recuperar.

4
Big Fish (Filmin)
5 pel·lícules per veure a les plataformes els dies de pluja

Però si en lloc d’ensorrar-vos el que busqueu és evadir-vos, Big fish és el film ideal per vosaltres. Tim Burton signa una de les seves millors obres amb la història plena de gegants, circs i amors que un pare amb una malaltia terminal explica al seu fill com a testament de la seva experiència vital. La serietat del jove no li permetrà entrar en el joc de fantasia que li proposa el seu pare, però qui sí que hi entra de ple és l’espectador, seguint les fascinants aventures del personatge interpretat per Ewan McGregor i gaudint dels difusos límits que separen realitat de ficció.

5
El quadern de Noa (Movistar+)
5 pel·lícules per veure a les plataformes els dies de pluja

Tant a La Terminal com a Big fish hi trobareu grans històries d’amor, però si el que voleu en un dia de pluja és pur romanticisme, El quadern de Noah és la joia de la corona. En una residència de gent gran, un home li explica a una dona amb alzheimer la història de dos joves enamorats a qui donen vida Ryan Gosling i Rachel McAdams, que tenen una química espectacular. La diferència de classes, les famílies i la guerra, però, suposen constants obstacles que hauran de superar per estar junts. I aquell petó sota la pluja al final és tot el que no podreu deixar de desitjar en els dies plujosos.