Netflix va anunciar aquest dimecres que treballarà amb Tim Burton en el seu debut com a director per a televisió. Serà amb la sèrie Wednesday, una producció sobre l'enigmàtica i astuta filla de la família Addams. L'icònic cineasta californià, que exercirà de director i productor executiu, estarà acompanyat en aquest projecte per Alfred Gough i Miler Millar, els dos màxims responsables de les aventures de Superman a Smallville (2001-2011).

Les primeres informacions sobre aquesta sèrie inspirada en La família Addams es van conèixer el passat octubre, si bé és cert que en aquell moment encara no hi havia una plataforma digital o cadena de televisió darrere del projecte. La sèrie, en qualsevol cas, és l'excusa ideal perquè Burton s'endinsi per la porta gran al món de la televisió, i és que l'esgarrifosa però divertida família Addams encaixa perfectament en el singular, imaginatiu, ombrívol i particular estil de Burton.

En la carrera de Burton sobresurten pel·lícules com Beetlejuice (1988), Edward Scissorhands (1990), Ed Wood (1994), Big Fish (2003) o Corpse Bride (2005). La seva última obra a la pantalla gran va ser la nova versió de Dumbo (2019), una cinta de Disney que va passar sense pena ni glòria amb unes crítiques fluixes i una recaptació de 353 milions de dòlars (sobre un pressupost de 170 milions).

Com a realitzador en la pantalla petita, Burton només ha tingut aparicions molt esporàdiques com, per exemple, un episodi el 1986 de Alfred Hitchcock Presents o la cinta televisiva Hansel y Gretel (1983).

Aquesta nova sèrie sobre la família Addams es podria beneficiar, indirectament, del bon acolliment que va tenir la pel·lícula animada La família Addams (2019), que va recuperar la gòtica saga per al públic infantil amb Conrad Vernon i Greg Tiernan com a directors i amb les veus de Charlize Theron, Chloe Grace Moretz i Óscar Isaac en la seva versió original.

Aquesta pel·lícula va sumar 203 milions de dòlars a partir d'un pressupost de 24 milions i ja té en marxa una seqüela que, si la pandèmia no ho impedeix, arribarà als cinemes l'octubre de 2021, coincidint amb el Halloween.