Encara que aquí som més de celebrar Sant Jordi, internacionalment es considera que avui, 14 de febrer i dia de Sant Valentí, és el dia dels enamorats. I no us preocupeu, no cal estar-ho per gaudir de les històries d’amor que apareixen en aquestes sèries, si moltes d’elles tampoc acaben bé. Només són recomanacions per fer-vos sentir les papallones a l’estómac que senten els seus protagonistes, i per plorar si ho acaben deixant. Una llista de ficcions romàntiques formada per dues antologies i dues sèries curtes a les quals, com a l’amor, val la pena donar una oportunitat.

1
Normal People (Starz)
4 sèries romàntiques per celebrar Sant Valentí

Sally Rooney s’ha convertit en una de les veus més rellevants de la seva generació gràcies a novel·les com Normal People, que Lenny Abrahamson adaptava a la pantalla amb gran encert. Conservant l’essència de la bonica i complicada història d’amor entre Connor i Marianne, la sèrie de 12 capítols narra les dificultats per fer coincidir els moments vitals de tots dos per ser feliços junts. Protagonitzada per un Paul Mescal i una Daisy-Edgar Jones que aconsegueixen la naturalitat i la química que exigeix el paper, la podeu trobar a la plataforma Starz, disponible dins d’Amazon Prime.

2
Modern Love (Amazon Prime)
4 sèries romàntiques per celebrar Sant Valentí

També a Amazon Prime hi ha una antologia de dues temporades de vuit capítols centrats únicament en l’amor. Inspirada en històries reals publicades a The New York Times, a la sèrie de John Carney (Begin Again) hi trobareu des d’homosexuals que volen adoptar a persones grans buscant una segona oportunitat passant per una cita que acaba a l’hospital. Modern Love, doncs, toca tots els registres de l’amor que us pugueu imaginar, i ho fa amb un repartiment de luxe que compta amb Anne Hathaway, Cristin Milioti, Andrew Scott, Julia Garner o Dev Patel.

3
Dates (Movistar Plus)
4 sèries romàntiques per celebrar Sant Valentí

Sí, una altra antologia, però quantes més històries d’amor, millor, no? Tot i que en aquest cas algunes tiren més cap a la incomoditat que cap al romanticisme. Barrejant el drama i la comèdia, aquesta sèrie britànica mostra diferents cites de personatges que es coneixen per primera vegada després d’haver-se trobat online, amb resultats ben diversos que en alguns casos acaben al llit. Expectatives, decepcions, secrets i tensions en una sèrie que també compta amb un sòlid repartiment. Potser en recordeu la versió catalana que es va emetre a TV3, Cites, i si se’n va fer una adaptació era perquè l’original valia molt la pena.

4
Master of None (Netflix)
4 sèries romàntiques per celebrar Sant Valentí

Master of None és de les millors sèries de Netflix, i de les millors sèries d’amor. Bé, no és realment d’amor, ja que és una comèdia sobre la vida d’un actor de trenta anys i la seva experiència com a immigrant a Nova York. Però cada capítol se centra en un tema concret, com el sexisme o el racisme, i l’amor és el que apareix de forma més habitual. Ja sigui amb un episodi on el protagonista té desenes de cites o en un altre que explica la història d’una parella des d’una habitació, Aziz Ansari té l’habilitat de crear un romanticisme realista que s’allunya dels tòpics, especialment amb la preciosa història d’amor de la segona temporada entre Dev i la Francesca.