L'Ibex cau un 0,6% en l'obertura, similar al que fa l'Eurostoxx, seguint la tendència baixista amb què va tancar divendres. Els inversors globals donen senyals de prudència a l'espera de la presentació de resultats empresarials. Avui, la política adquireix un relleu especial, tant a nivell domèstic com als EUA.
El resultat de les eleccions a Galícia i Euskadi, on va guanyar el PNB, han reforçat al PP i debilitat al PSOE, encara que no van servir per descartar unes terceres eleccions al desembre.
L'euro ha pujat a 1,1226 dòlars, davant dels dilemes plantejats a la Reserva Federal i avui Mario Draghi oferirà una roda de premsa per definir les posicions del BCE. A Itàlia, el "NO" en el referèndum a un canvi constitucional proposat per Renzi continua guanyant pes.
Aquesta matinada, el Nikkei ha retrocedit un 1,25% davant de la fluixa evolució del principal indicador econòmic i hi ha por d'una apreciació del ien. Kuroda, president del Banc del Japó, s'ha mostrat atent a aquest risc.
El Brent ha pujat a 46,32 dòlars encoratjat per les mostres d'optimisme d'Algèria de cara a assolir un acord per estabilitzar els preus del cru. Rússia ha indicat que no és necessari un consens per arribar a aquest resultat. Les diferències entre Aràbia saudita i l'Iran es mantenen. El ministre d'Energia algerià, Nureddiu Bouterfa, que actua com a amfitrió de les trobades de la OPEP, ha assenyalat que "hem de trobar una fórmula".
A Europa, avui surt l'índex IFO sobre la confiança de l'empresariat alemany. Jutjat com el principal indicador de l'economia europea, la debilitat de les exportacions alemanyes pot influir en la seva evolució.
A Wall Street, els futurs del S&P cauen un 0,28% a l'espera de conèixer la marxa de les vendes dels habitatges nous. Però el plat fort serà el debat presidencial entre Hillary Clinton i Donald Trump. La premsa americana s'ha mostrat dura davant de Trump el cap de setmana i n'ha fet una de comparativa sobre quantes vegades menteixen els candidats. Tot un bon començament de setmana.