Tudela, a la regió de Navarra, és una d'aquestes localitats que moltes vegades ens venen de passada per a algun viatge, ja sigui per anar al Pirineu, si planegem uns dies a Navarra, si estem de camí al País Basc... A més, és un poble amb un centre històric molt acollidor, on passar un dia no és per a res una mala idea. Molts segur que pararan durant aquests mesos més freds d'hivern per menjar en aquesta bonica localitat, i hem volgut veure a TripAdvisor quins són els restaurants més ben valorats de Tudela.

Plats per descobrir el producte local

mesongrande

Mesón Julián a Tudela

Concretament ens hem fixat a la Mesón Julián, un restaurant amb molta història i que és el segon més ben valorat de Tudela, amb la qual cosa és una aposta segura si volem menjar bé. Un restaurant clàssic, amb un menjador més que acollidor perquè gaudim d'una carta en la qual podem trobar entrants com aquests:

  • Gyozas de porc amb verdures
  • Mongetes cuinades amb verdures i bitxos
  • Terrina de conill amb olives negres i parmesà
  • Amanida de tomàquet lleig de Tudela i ventresca de bonítol
  • Carpaccio de gamba vermella
  • Bloc de foie amb pa torrat de panses

Com veiem, una carta que ens porta la millor de la nostra cuina mediterrània i de la gastronòmicament rica regió de Navarra, apostant a més pels productes de temporada. Una carta que ens apropa a la terra que estem trepitjant, i de la qual en TripAdvisor ja trobem comentaris tan positius com aquest: "Un lloc amb encant i acollidor. El menjar va ser genial. Com no ens decidim ens van suggerir demanar per compartir i ens van treure mitjans plats, la qual cosa ens va donar possibilitat a provar més plats. La carxofa fregida amb foie, espectacular. El be també per llepar-se els dits, molt ric, es desfeia a la boca. Molt contents amb el lloc, el tracte i el menjar. Probablement tornem a parar o buscar l'excusa per parar allà i provar nous plats."

meson2

Plat del Mesón Julián

Com a plats principals trobem tant carns com peixos, i no és per a menys ja que ens trobem en una zona de bones carns però al nord d'Espanya, on el bon peix també és un clàssic. Algunes de les opcions que tenim són aquestes:

  • Lluç farcit de marisc amb brou de mar
  • Bacallà amb salsa d'Idiazabal
  • Potetes de be (patorrillos) cuinades amb verdures
  • Be rostit a baixa temperatura amb patates
  • Entrecot de bou amb piquillos i patates fregides
  • Garrí rostit i desossat

Plats on la qualitat del producte està assegurada, en un restaurant on un comensal de mitjana es gasta entre 30 i 45 euros, i en el qual algunes postres com les torrades, el mató cremat o el pastís de formatge poden ser el fermall d'or a un àpat fantàstic a Tudela.

(Aquest mitjà no es responsabilitza de canvis en les valoracions)