Els restaurants italians són un clàssic de les nostres ciutats, i evidentment Madrid no és una excepció. Ja hem vist en diverses ocasions que la gastronomia italiana sol estar molt ben valorada a Espanya, tant per la proximitat de la seva gastronomia com per la bona qualitat dels productes. A Madrid arrasa un restaurant, el Lettera Trattoria Moderna, que ja és el setè millor valorat de la ciutat a nivell general a TripAdvisor, i del que hem volgut saber una mica més per a tots aquells que siguin a la capital espanyola i vulguin provar menjar autèntic italià.

Autèntic menjar italià a Madrid

Està situat al Carrer de la Reina, amb prou feines a 400 metres de la Font de Cibeles, amb el que és una ubicació perfecta si estem en el centre de Madrid tant de turisme com passant el dia. Quant a preus, es mou en un rang mitjà, amb la qual cosa és ideal si no volem gastar molts diners menjant en un restaurant.

lett2

Lettera Trattoria Moderna

Moltes opinions positives col·lecciona ja el Lettera Trattoria Moderna, com per exemple aquest que hem llegit: "El servei va ser impecable, els cambrers molt atents i l'encarregat va ser excepcional. Demanem el que ens van suggerir i va ser un èxit, la pasta de mariscos va ser el millor, la de tòfona també excel·lent."

Amb multitud de comentaris així, hem volgut conèixer la carta del restaurant, i aquestes són algunes de les opcions amb les que podem començar:

  • Tartar de tonyina vermella Balfegó: amb amaniment mediterrani i tomàquets en 3 textures

  • Burrata: Amb coppa de Parma, pesto Genovès i parmigiano reggiano D.O.P.

  • Pan Carasau: Amb ricotta fresca, tomàquet cherry saltejat, alfàbrega i botarga de mújol (Sardenya)

  • Formatges i embotits italians de primera qualitat

Una sèrie d'entrants que ja ens ensenyen el molt i variat de la gastronomia italiana, i que podem continuar amb algunes de les seves pastes:

  • Linguine fresche amb tòfona: tòfona fresca d'estiu laminada i salsa de caciocavallo silano D.O.P
  • Espagueti alla carbonara clàssica: amb guanciale, rovell d'ou i pecorino (Llis)
  • Risotto nero: amb tinta de sípia i tartare de gamba blanca (Veneto)
  • Lasagna cruixent: amb Ragu alla bolognese i escuma de parmigiano (Emilia- Romaña)
  • Linguine amb carrabiner sencer: amb gamba blanca, tomàquet cherry i pistatxo

lettgrande

Plat del Lettera Trattoria Moderna

I per als que prefereixin carn o peix, també hi ha algunes opcions, com per exemple calamars farcits o milanesa de vedella, sempre al mètode tradicional italià.

La carta de vins també és molt variada, ideal per als que vulguin acompanyar el seu àpat amb un bon vi. I no són menys les postres, amb un clàssic tiramisú o un pastís de formatge gorgonzola com a bons exemples del que podem trobar.

Un restaurant cèntric a Madrid en el qual provarem el millor menjar italià, combinant molt bon producte i receptes tradicionals que mai no fallen.

(Aquest mitjà no es responsabilitza de canvis en les valoracions)