Una de les coses que caracteritza la gastronomia espanyola és el compartir plats, les famoses "tapes", amb les quals podem degustar diferents elaboracions de la cuina nacional, així com altres d'àmbit més mediterrani. Per fer-ho, tenim diferents opcions als nostres pobles o ciutats, i avui ens hem aturat al barri barceloní del Clot per conèixer un restaurant jove i ideal per menjar a base de "platets", el Tipo Tapa.

Un restaurant per a comaprtir platets

El restaurant Tipo Tapa és sinònim de fresc i qualitat. La seva màxima preocupació és rebre el millor producte i tractar-lo amb tot l'afecte que es mereix, amb uns platets pensats per compartir i gaudir junts a una cuidada selecció de vins que també podem trobar a la seva carta, la qual cosa fa del Tipo Tapa una opció ideal per disfrutar en parella, amb amics o en família.

tipo2

Platet del Tipo Tapa en el Clot de Barcelona

Hem volgut llegir alguns dels comentaris que podem trobar a TripAdvisor, i les crítiques són més que positives: "Menjar excel·lent, les tapes molt ben aconseguides, producte de qualitat, es nota que cuiden el menjar i els productes de proximitat. Servei molt bo, atents a tota hora, molt bones recomanacions dels cambrers. Sempre volíem anar, ja que el veiem sempre ple. Qualitat preu molt bé."

Situats al Carrer Rogent, el rang de preus dependrà molt del nombre de platets que vulguem demanar, tanmateix els preus són ajustats, i més que acceptables tenint en compte la qualitat del producte que estem obtenint.

Per obrir boca, a la seva carta podem demanar alguns d'aquests suggeriments:

  • Platet de pernil ibèric tallat a mà
  • Anxova del Cantàbric i pa de vidre amb tomàquet
  • Croquetes: de pernil ibèric, de rostit o de bolets
  • Hummus amb crudités de pastanaga
  • Bomba de la Barceloneta

tipogrande

Postres en el Tipo Tapa de Barcelona

Plats ideals per començar a descobrir tot el que ens ofereix la carta del Tipo Tapa, on com veiem la gastronomia nacional es fusiona amb el millor de la internacional. Com a plats principals, a la seva carta trobem una secció de crus, on veiem per exemple un cebiche de corbina i gambes o un tartar de salmó amb mango i crema d'alvocat. Així com plats "de l'horta" com un wok de verdures de proximitat i fideus o una crema de pastanaga amb ou escumat.

Tanmateix, els platets amb productes del mar i productes carnívors tenen un paper més que destacable, entre els que podem trobar aquests:

  • Galtera a baixa temperatura amb crema d'api i nap
  • Mini hamburguesa trufada de vedella
  • Caneló de rostit i foie amb beixamel trufada
  • Arròs caldós de gambes
  • Bacallà al forn amb allioli gratinat i noodles de carbassó
  • Calamars a l'andalusa

Una carta que no deixarà de sorprendre'ns, ja que a més en Tipo Tapa l'actualitzen constantment partint dels productes de temporada, amb la qual cosa és una opció ideal per provar platets de qualitat al barri del Clot.

(Aquest mitjà no es responsabilitza de canvis en les valoracions)