La gastronomia valenciana sabem que és una de les més riques de la Península Ibèrica, i no és fàcil ser-ho. Una terra amb matèria primera de qualitat, que a més compte amb una oferta de restaurants més que generosa que porten a la nostra taula plats que combinen el millor de la cuina regional, nacional, i internacional. A la capital, València, un restaurant més que conegut a la ciutat és el Saona, del qual trobem diversos establiments a València capital i voltants.

saonagrande

Restaurant Saona a València

Un restaurant consolidat a València

El restaurant Saona aposta pels millors sabors de la Mediterrània, encara que també amb alguns dels seus plats fan alguna picada d'ullet a altres cuines més que consolidades entre nosaltres, com la japonesa. Ells mateixos en la seva presentació ja ens fan saber com de molt que confien en la cuina mediterrània per arribar a l'èxit: "Conservem amb orgull i molt afecte l'essència d'aquell primer restaurant familiar on va començar tot. Ara la família Saona ha crescut i, encara que s'ha escampat per tot el mapa, segueix tan unida com sempre, treballant cada dia per compartir amb tu nostre Amor a la Mediterrània."

saonsa2

Plat de la carta en el Saona de Valencia

A la seva carta trobem menús que varien de preu en funció del dia i el moment del mateix en què optem per provar un dels restaurants Saona, tanmateix sempre es tracta d'uns preus ajustats a totes les butxaques, la qual cosa fa que sigui una opció ideal per a un menjar|dinar en família, amb amics o en parella. Sense anar més lluny, de dilluns a divendres el menú ens costarà 9,95€ incloent entrant, principal i postres.

A TripAdvisor ja són molts els comentaris que podem llegir dels diferents Saona que hi ha a València, i en la seva gran majoria tan positius com aquest: "Ens ho havien recomanat i no ens va defraudar. Menú a 12,95€ per persona, a triar un entrant, un de principal i unes postres. La meva parella va demanar croquetes, lasanya i pastís de llima. Jo unes patates Saona (amb salsa de formatge), rigatoni amb bolets, parmesà i trufa, i pastís de formatge amb xarop de mango. Tot estava boníssim. Tornarem quan puguem."

Els plats sempre estan elaborats cuidant la presentació, i sense renunciar a tot el sabor que aconsegueixen amb la constant aposta per la innovació a la seva cuina. A més com diem aposten clarament per la cuina mediterrània, la qual cosa és un èxit assegurat, però també amb algunes opcions al menú de cuina internacional més llunyana, ideal per als més curiosos.

saons3

Plat de la carta en el Saona de Valencia

Aquestes són algunes de les propostes que podem trobar a la seva carta:

  • Tortita de tataki de tonyina sobre alvocat i maionesa de wasabi
  • Patates braves o patates saona
  • Aletes de pollastre amb salsa sweet chili
  • Brioix de be de pasturatge amb maionesa de yuzu i quètxup de kimchi
  • Hummus amb albergínia i mel de canya
  • Rigattoni amb llonganissa de Requena, bolets i salsa de parmesà i trufa
  • Tartar de salmó amb alvocat marinat en salsa de llima i soja

Com veiem, moltes opcions i del més variat en un restaurant ja mític a València, i que si som a la capital del Turia és gairebé obligat provar.

(Aquest mitjà no es responsabilitza de canvis en les opinions)