Restaurant amb estrelles Michelin n'hi ha cada vegada més. I cada vegada són millors perquè el món de la cuina s'està tornant molt competitiu i sofisticat. Tanmateix, restaurants amb l'esmentada distinció i que tinguin unes vistes com les que ens ofereix el Serbal, a Santander, n'hi ha molt pocs. Situat a la zona del Sardinero i a escassos metres de la platja, aquest restaurant ocupa el quart lloc quant a valoracions de la ciutat de Santander pels usuaris de TripAdvisor, i hem volgut saber una mica més sobre ell.

santander

Vistes de la ciutat de Santander

En tractar-se d'un restaurant amb estrella Michelin, pensàvem que el preu es dispararia, però hem tingut una grata sorpresa en veure que els tres menús que ens ofereixen a la carta tenen un preu reduït tenint en compte el tipus de restaurant que estem mirant.

D'una banda tenim el menú gastronòmic, que té un preu de 54 euros. Podem optar per fer-ho amb maridatge, la qual cosa apujaria el preu fins als 68 euros. Aquest menú es compon d'aperitiu, entrant, pescat, carn i postres. El xef Quique Muñoz selecciona personalment cada dia els plats que el componen en funció del producte de temporada i de mercat. És un menú on es barregen cuina tradicional amb lleugers tocs més actuals.

Diversos menús a preus molt competents

D'altra banda tenim el menú degustació, que sense maridatge té un preu de 78 euros, mentre que si ho volem amb maridatge puja als 98 euros. Les principals diferències amb l'anterior és que aquí tenim dos aperitius i tres entrants, i el tipus de menjar és una cuina actual on es mostra les últimes creacions de l'equip del restaurant.

L'últim menú que podem escollir és el menú Don Perignon. És el que té un preu més elevat, de 82 euros, i l'ampolla de xampany s'ofereix a un preu especial de 158 euros. Aquest menú consta de tàrtar de vieires i gambes amb emulsió de cotines de rentatge i cruixent de mar per començar. El segueix un ceballot de Tudela rostit, amb sopa francesa i formatge de Cantàbria. Després tenim carrabiner, chili crab amb emulsió de coriandre, per passar posteriorment al peix, que serà segons mercat, i per acabar un steak tàrtar de vaca, i matisos de mostassa. El menú acaba amb unes postres que és textures de xocolata.

moixera

Vistes de El Serbal

Com veiem, un menú del més variat i que juga amb diversos sabors molt diferents entre ells, perquè puguem entendre la riquesa de la cuina d'El Serbal.

En definitiva, El Serbal és un restaurant que es ve obrint pas des de la seva fundació el 1999, i que és una referència a la ciutat de Santander. Alta cuina a preus competitius, producte de proximitat i d'alta qualitat, i que ja està sent reconegut a nivell internacional, una cosa que corrobora l'estrella Michelín que ostenta.

serbal2

Plat servit a El Serbal

Només hem de veure les valoracions que està rebent el TripAdvisor per veure que avui dia si passem per Cantàbria, aquesta és una parada gairebé obligatòria al costat del mar Cantàbric.

(Aquest mitjà no es responsabilitza de qualsevol canvi en les valoracions)