Madrid és una ciutat que recull tot el millor a nivell nacional i internacional a nivell gastronòmic. Els restaurants amb estrella Michelin són un clar exemple, i ja podem trobar alguns a la capital espanyola, entre ells alguns de dues estrelles, en els que ens hem volgut fixar avui. En concret hem mirat els més ben valorats a TripAdvisor, i ens hem quedat amb ganes d'anar corrent a reservar una taula.

El més ben valorat de Madrid és el Ramón Freixa Madrid, ubicat al barri de Salamanca. L'elegant local capitanejat pel xef Ramón Freixa, sorprenent pels seus bellíssims terres, compta amb un menjador principal, un de privat i una terrassa que, sens dubte, suposa un espai d'autèntic luxe al barri de Salamanca. Li proposaran dos menús degustació (Descobrint RFM i Univers Freixa) amb un punt de bogeria, encara que aquesta es transforma en sensatesa al trobar l'equilibri entre tradició i avantguarda.

freixagrande

Ramón Freixa Madrid

Alguns dels comentaris que hem vist a TripAdvisor ja ens recomanen aquesta experiència gastronòmica: "El menú era deliciós, tot molt cuidat i al detall. És molt complet, amb molta varietat i els plats molt innovadors. A més, van poder adaptar-lo a alguns requisits d'al·lèrgies o "no carn". L'equip de Ramón Freixa es cuida molt de tots els detalls i donen una atenció excel·lent. L'atmosfera del restaurant és molt especial, i amb tot, recomano el restaurant per a qualsevol ocasió especial personal o professional."

ramon2

Plat del Menú Degustació

El rang de preus mitjà per comensal és de 90 a 165 euros.

El segon restaurant amb dues estrelles Michelin més ben valorat de Madrid és el Restaurant Coc, ubicat a Chamberí, a penes a 400 metres de la Plaça Colom. El xef Mario Sandoval, conscienciat amb l'alimentació responsable (mindful eating), planteja a través del seu expressiu menú In Bloom (té una versió vegana) una cuina creativa fidel a les arrels familiars.

Tenim diversos menús degustació, un de 145 i un altre de 190 euros, i aquests són alguns dels plats que trobem en ells:

- Gamba blanca al Jerez, fregit del seu cap i perles de Pal Tallat

- Garrí lacat amb la seva pell cruixent, al forn de llenya i enciam osmotizada

- Papada d'ibèric amb piquillo rostit, moli vermell, rovell d'ou i trufa melanosporum

- Freses de garota amb cranca al curri i salsa de tripes a la madrilenya

Com veiem, producte més que conegut però amb aquest toc innovador, que ja està fent parlar en TripAdvisor: "El tour pel restaurant és increïble, i et fas una idea de l'increïble treball que hi ha darrere de tota l'experiència, tot està mesurat al detall, tot té sentit. La qualitat del menjar, com era d'esperar, de 10, l'ambient formidable i les atencions de tot el personal, increïble."

coc

Plat del menú del restaurant Coque

Dues opcions a Madrid amb les quals gaudir d'una experiència gastronòmica única, i que combinen el bo del tradicional amb les noves tècniques culinàries. Dos restaurants amb dues estrelles Michelin cada un per a les nostres ocasions més especials.

(Aquest mitjà no es responsabilitza de canvis en les valoracions)