Entre totes les salses que existeixen, poques hi ha tan populars com el kétchup. I per molt que ens agradi agregar-la en les hamburgueses o els gossos calents, no són gaire saludables, sobretot per la quantitat de sucre que solen portar entre els seus ingredients. Tanmateix, en la seva preocupació per la salut dels seus clients, Mercadona va treure a la venda una salsa de tomàquet light que serà la peça clau per posar-li als teus menjars.

Es tracta del kétchup light ideal per als teus plats saludables. Aquest producte conté tomàquet, vinagre d'alcohol, sucre, midó modificat de blat de moro, sal, barreja d'edulcorant (dextrosa i edulcorants -ciclamat sòdic i sacarina sòdica-), fructosa, conservadors (sorbat potàsic i benzoat sòdic), extracte d'espècies, espècia, antioxidant (àcid ascòrbic) i acidulant (àcid cítric). A més, té un 40% menys de sucres i un 30% menys de calories respecte a una salsa de tomàquet normal.

Quètxup de Mercadona
Quètxup de Mercadona

Els clients de Mercadona que ja l'han provat diuen d'ella que és de les millors salses que tenen actualment. Pot ser que en algun bar amb especialitats gurmet l'hagis provat, però ara tens l'oportunitat de tenir-la a casa i agregar-la, per exemple, sobre una mica de pollastre o unes patates fregides, en fi la hi pots afegir al que més t'agradi.

Segur que el sabor que adquireixen els aliments és una cosa que mai no havies imaginat i tornaràs a repetir cada vegada que et vingui de gust menjar-la. Per adquirir aquest espectacular producte ho pots fer ingressant a la pàgina web de Mercadona o apropant-se directament a la tenda física del supermercat. Ve en un pot de 600 grams i el preu a pagar és d'1,10 euros.

Com va néixer el kétchup?

Quan un pensa en el quètxup l'associa ràpidament a les hamburgueses, però, sabies que l'origen del quètxup és a la Xina? Així és, aquesta salsa té com a origen el ketsiap, una salsa picant que acompanyava el peix i la carn però que no incloïa tomàquet entre els seus ingredients. Els anglesos el van importar des de Malàisia al segle XVIII i el nord-americà Henry J. Heinz el va convertir en el que és avui dia afegint tomàquet a l'esmentada salsa el 1876.