Al districte madrileny de Salamanca, a pocs metres del conegut Parc del Retiro, hi ha un restaurant on els amants de les hamburgueses tenen una cita obligada. I és que ja ha guanyat premis aquest 2021 per la qualitat de les seves hamburgueses gurmet. Es tracta del restaurant La Bistroteca, un dels més ben valorats de Madrid a TripAdvisor, i del que hem volgut saber més després dels seus premis i bons llocs en els rànquings.

A pocs metres del Parc del Retiro

bistrogrande

Plat de la Bistroteca a Madrid

A la seva carta hi ha uns entrants d'aquells amb els quals compartir el menjar amb la resta de comensals és una idea més que bona. Aquestes són algunes de les opcions per anar coneixent la seva carta:

  • Guacamole: Recepta tradicional mexicana, preparat a la taula i servit en molcajete de pedra volcànica, amb llima, coriandre i ceballot tendre. Acompanyat de totopos casolans de blat de moro.
  • Tequeños: Deliciosos bastonets farcits de formatge fresc (paisa), acompanyats amb una salsa natural de tomàquet i alfàbrega fresca.
  • Amanida Cesar Bistró: Cabdells d'enciam a les brases, salsa cessar, parmesà ratllat, contracuixes de pollastre a la graella i crostons de brioix.

Un restaurant que es mou en un rang de preus per comensal entre 20 i 25 euros i del qual a TripAdvisor llegim bones crítiques com aquesta: "Les hamburgueses més brutals de Madrid. La matèria primera és de primeríssima i es nota, contrast de sabors hiperoriginals, el millor guacamole i la millor mousse de maracuyà del planeta."

Malgrat que també podem optar per demanar alguns dels tacos que ofereixen a la seva carta, les hamburgueses són el plat protagonista de La Bistroteca, i algunes de les veiem a la carta són més que suggeridors. Totes les seves hamburgueses són elaborades diàriament amb carn 100% de vaca rossa Gallega. Pesen 170grs. i utilitzen un pa artesà elaborat diàriament a partir de massa mare i acompanyades de patates fregides casolanes o amanida. En trobem algunes com aquestes:

fumada

Plat de la Bistroteca a Madrid

  • El Wellington: Carn 100% vaca rossa gallega madurada "DRY AGED",base de mostassa de Dijon en gra, duxelle de xampinyó, chalota, foie i papada ibèrica madurada de " Joselito" per ultimo cebeta francesa confitada, en un pa artesà de llevat de cervesa.
  • L'Ahumada: Carn 100% vaca rossa gallega madurada "DRY AGED", maionesa fumada, relish de cogombrets de la nostra horta, tomàquet natural, formatge fum (ovella) i bacó fresc fumat, en un pa brioix
  • La Poblana: Carn 100% vaca rossa gallega madurada "DRY AGED", formatge de cabra artesanal en crosta de cendra, chutney de xilis de Jalapa, xips de iuca i maionesa d'alvocat. Pa artesà de cervesa.

Com veiem, hamburgueses molt elaborades per gaudir de la millor carn. Com postris tenim opcions com a pastís de formatge, pastís tres llets o mousse de maracujà.

(Aquest mitjà no es responsabilitza de canvis en les valoracions)