A la ciutat de Barcelona són moltes i variades les propostes que trobem a nivell gastronòmic i que ja tenen el seu lloc a la prestigiosa Guia Michelin. Ens hem fixat en una que podem trobar en el centre de Barcelona, amb prou feines a 100 metres de les Rambles. Concretament, al Restaurant Fonda Espanya, on Martín Berasategui recupera l'antic concepte de les fondes apostant per la cuina més tradicional de la terra amb una picada d'ullet d'actualitat.

fondagrande

Restaurant Fonda Espanya

Al capdavant dels fogons de la Fonda Espanya hi ha el xef German Espinosa, amb anys d'experiència sota les directrius de Martín Berasategui.

El restaurant s'ubica al menjador modernista originalment projectat i decorat per Domènech i Montaner, un entorn de ric interès patrimonial en què els elements històrics es potencien i inspiren els nous.

Tres menús diferents a la seva carta

Una proposta que a més té un menú a partir de 32€, que és el menú migdia. També té el Rosa de Barcelona per 56€ o el Menú Degustació per 67€ per comensal. Una proposta d'alta cuina que és accessible a moltes butxaques, la qual cosa sempre és d'agrair. Els menús tenen addicionalment una proposta de maridatge si així ho desitgem, en una carta que com dèiem està inspirada en la tradició catalana de les fondes, i de la qual llegim en TripAdvisor comentaris com aquest d'alguns clients que ja l'han degustat: "Ens havien recomanat el restaurant, i la veritat que han encertat plenament. El menú degustació ens ha encantat, es nota la qualitat del producte i l'excel·lent fer del xef German. L'atenció del personal també és excel·lent".

fonda2

Plat de la carta

Per als que s'animin a visitar la Fonda Espanya s'aconsella reservar amb temps. I per als que ja s'estiguin imaginant allà, aquests són alguns dels plats que podem trobar entre els diferents menús que ofereix el restaurant:

  • Porrusalda de bacallà amb pasta i esferes d'olives negres
  • Tonyina marinada en cítrics, carbonés freda d'herbes i carbassa
  • Calamar, holandesa de farigola i brou aclarit
  • Crema de sardines i vel d'escalivada
  • Raviolis de gamba vermella, suc de bolets i raifort
  • Presa ibèrica a la brasa amb espinacs a la catalana
  • Lluç al vapor de cítrics, curri d'escamarlà i closca d'escopinyes
  • Arròs de pollastre de pagès i bolets de temporada
  • Filet de vedella amb guisat de bledes i pernil, terrina de patata fumada i nyoquis de Brie

Aquestes són algunes de les propostes que trobem a la seva carta, encara que com a bon restaurant d'alta cuina sempre aposten per la innovació i per introduir nous elements a la seva carta. A més com dèiem, amb l'opció d'escollir entre els tres menús que ens ofereixen, i que val la pena provar per gaudir d'un restaurant que trobem a la Guia Michelin i que ens assegura una experiència que combina tradició, modernisme i bon gust.

(Aquest mitjà no es responsabilitza de canvis en les valoracions)