Com sabem la gastronomia italiana no pot faltar a qualsevol ciutat europea on s'aprecia la bona gastornomía. Terrassa no és una excepció i hem volgut conèixer el restaurant italià més ben valorat a TripAdvisor de la cocapital del Vallès Occidental. Es tracta del restaurant Mokita, ubicat a prop del centre de Terrassa, a la zona de Sant Pere, que a més està ja al top 10 dels restaurants més ben valorats de la ciutat a nivell general. Les raons són clares: és un restaurant italià de menjar tradicional i casolà amb productes DOP i IGP importats directament des d'Itàlia, i productes frescos de proximitat, la qual cosa els ha fet arribar fins on són, i és que la qualitat del producte marca la diferència en el Mokita.
Productes portats directament d'Itàlia
La carta inclou plats de pastes com la Carbonara, el Pesto Genovese, el Ragù vaig donar cinghiale... opcions per compartir com l'Antipastura Misto alla Italiana, la taula de formatges... piadinas, postres, cerveses, vins italians, i ara també l'autèntica "Pinsa Romana", una barreja de farines de blat, soja i arròs, fermentada 72 hores; obtenint com a resultat, una massa saborosa, lleugera, cruixent i més digerible.
Plat del Mokita a Terrassa
Receptes tradicionals italianes que estan causant la gran acceptació del públic, i que fan que en TripAdvisor llegim opinions com aquest: "Molt contenta, per fi he trobat un restaurant on menjant la seva pasta m'ha transportat a Itàlia. He cridat per telèfon i el tracte ha estat genial i la cuina estava apunto de tancar perquè era tard i encara així m'han atès i m'han portat el menjar a casa. La qualitat, presentació i sabor perfectes, la veritat és que estic segura que tornaré a repetir sens dubte."
Per als més curiosos, hem volgut veure la carta del restaurant, en la qual podem trobar alguns entrants com els següents:
- Vitello Tonnato: Rodó de vedella rostit i tallat finament servit en fred amb salsa "Tonnè" (tonyina, tàperes, ou duro,anchoas i vinagre) i Pane Carasau.
- Amanida Pera i Gorgonzola: Amanida de ruca, pera, Gorgonzola llavors i balsàmic de Modena.
- Carpaccio de bou: Carpaccio de bou, ruca, cherry tomàquet, citronette de llimona, escames de Parmigiano Reggiano i balsàmic de Modena.
Plat del Mokita a Terrassa
Quant a les pastes i lasanyes, aquestes són algunes de les més suggeridores:
- Ravioli vaig donar agnello: Raviolis farcits de be, crema rústica de carxofes i escames de Parmigiano Reggiano.
- Lasanya Boscaiola: Lasanya amb bolets Boletus italians (Funghi Porcini), salsichas, pèsols, beixamel, mozzarella i mixt de Grana, Parmigiano i Pecorino.
- Ragù vaig donar cinghiale: Tagliatelle amb salsa de carn de senglar, verduretes, vi, espècies i formatge Parmigiano Reggiano.
La carta la completen les pinsas romanes, piadinas... I com no, postres per acabar de la millor forma, com per exemple clàssics com el tiramisú o la pannacotta, així com el cannoli sicilià.
Cannoli del Mokita a Terrassa
Un restaurant italià que arrasa a Terrassa, i que gràcies al bon tracte del producte que manegen estem segurs que continuarà sent un referent de la zona.
(Aquest mitjà no es responsabilitza de canvis en les valoracions)