Les terres ilerdenques són conegudes pels bons productes que podem trobar en elles: embotits casolans, verdures i hortalisses, vins amb denominació d'origen... És molt i molt bo el que ens donen aquestes terres, i ens hem fixat en el restaurant que està arrasant a Lleida, que és una clara mostra de tot el que podem trobar a la província. Actualment és el més ben valorat a TripAdvisor, i hem volgut conèixer una mica més sobre ell.
Xalet Suís a Lleida
Gastronomia tradicional amb producte de proximitat
Es tracta del Xalet Suís, situat en el centre de la ciutat de Lleida, i del qual ja hem llegit comentaris com aquest a TripAdvisor: "Anavem de viatge i volíem parar a Lleida per conèixer-la una miqueta. Com arribavem sobre l'hora de menjar, vam veure aquí que tènia molt bona qualificació i reservem. Va ser un èxit total, el cambrer un excel·lent professional i no menys agradable. El menjar exquisit, vam demanar foie fet per ells acompanyat amb una melmelada de pera a la vainilla i era deliciós. Be i Rosellot que també van ser un encert. El recomano al 100%."
Plat del Xalet Suís
Per als més curiosos, aquests són alguns dels plats que trobem a la carta del restaurant Xalet Suís:
- Habites "mini" saltejades amb gambes al perfum de menta fresca
- Amanida d'enciams, foie i vinagreta de cítrics
- Assortiment de formatges
- Amanida de bolets i anxoves amb vinagreta suau
- Amanida de bacallà a l'oli d'oliva arbequina
Aquests només són alguns dels entrants que podem trobar, tant freds com calents, i en els quals ja veiem que el producte de proximitat és molt present.
Per als amants dels arrossos, també hi ha a la carta diferents opcions, com l'arròs negre, l'arròs caldós de llamàntol, o arròs de perdiu, tallarines de sípia i oli de tinta de calamar.
Per als amants de les carns, la província de Lleida és un lloc ideal per provar plats de proximitat i amb una qualitat exquisida, per la qual cosa hem mirat els plats que hi ha en el Xalet Suís, i aquests són alguns dels que trobem:
- Filet amb foie-gras d'ànec
- Magret d'ànec a la mel de flors silvestres
- Steak tartar
- Confit d'ànec rostit al seu propi suc
- Cabrit rostit amb farigola
Carns de molts tipus com podem veure, perquè puguem gaudir de la que més ens agradi sempre amb l'alta qualitat que el Xalet Suís ens assegura.
Steak tartar del Xalet Suís
Per rematar, una sèrie de postres també casolanes i de la millor cuina tradicional. Podem destacar alguns com la crema catalana, el tiramisú, mel i mató amb fruita seca, trufes de xocolata negra... Moltes opcions i a més del més variades també per acabar un àpat del que segur que gaudirem i molt, en el que és el restaurant més ben valorat de Lleida.
(Aquest mitjà no es responsabilitza de canvis en les valoracions)