La sempre acollidora i interessant ciutat de Toledo és un reclam per a moltes persones, ja sigui per passar uns dies en ella descobrint tot el seu bagatge històric com per passar un dia si estem en la propera Madrid i volem fugir de l'atrafegament de la ciutat.
Una fusió que arrasa a Toledo
Per als quals visitin Toledo pròximament, serà interessant conèixer un restaurant amb cuina nacional i internacional, que fusiona plats i elaboracions de diversos llocs, i que està ja entre els cinc més ben valorats a TripAdvisor de la ciutat de Toledo.
Es tracta del Restaurant Barri, en el centre de la ciutat i a 300 metres de la Santa Església Catedral Primacial de Toledo. Un restaurant en el qual podem trobar algunes propostes com aquestes per anar obrint boca:
- Amanida Thai: de fruites amb vinagreta de mostassa antiga, mango i llima, amb guacamole i pic de gall.
- Samosas de cocido: amb reducció del seu brou, cruixents de tomàquet i pols de xoriço.
- Sexi Bau: amb cansalada viada de porc, cremós de formatge i xilis, ceba adobada i herbes aromàtiques.
- Xocolater de cua de toro: pasta choux farcida de guisat de cua de toro i poma verda.
Proposades com veiem molt originals per poder compartir entre diverses persones, i amb les quals ja anem coneixent la manera de fer d'aquest restaurant, que aposta per la fusió i per portar-nos un recorregut internacional combinat amb productes de proximitat. Com diem, un dels favorits a TripAdvisor de Toledo, amb crítiques com aquesta: "Sempre que sopem o mengem al Barri sortim amb un molt bon sabor de boca. A part que tots els plats són excel·lents tant en presentació com en sabor i originalitat, el servei és un altre dels seus punts forts. Un 10 de restaurant, ideal per menjar o sopar a Toledo."
Com a plats principals, tant carns com peixos amb què gaudir, i entre els que tenim proposades com les següents:
- Saltat peruà: de presa ibèrica amb maionesa d'aji groc, paper de patates i cherry adobats.
- Parpadel: amb vedella saltejada al wok, ceba escabetxada i parfait de pollastre amb rovell d'ou
- Garró de porc: a baixa temperatura al seu suc amb escuma cremosa de patata fumada, pols d'ibèric
- Old cow burger: hamburguesa de vaca vella madurada 40 dies amb formatge 'enchilado', maionesa de trufa i amanida
- Salmó miso caramel·litzat: amb crema de fonoll i api. xips de remolatxa i aire d'anet
- Sípia brasejada: amb arròs saltejat en la seva tinta thai i allioli de coriandre.
Plats per degustar la millor gastronomia de Toledo en una ciutat única en el centre de la Península Ibèrica. I a més ens ofereix postres com el pastís de formatge casolà, el pastís de llimona o la xocolata en textures, perquè acabem amb el millor sabor de boca possible.
(Aquest mitjà no es responsabilitza de canvis en les valoracions)