A la localitat basca de Tolosa, a pocs quilòmetres de Sant Sebastià, trobem un restaurant que és una referència culinària de la zona. Una cosa que no és fàcil atesa l'àmplia experiència i l'enorme bagatge culinària que existeix al País Basc. Conegut per molts, és ja el segon més ben valorat actualment a TripAdvisor a Tolosa, i un lloc de parada obligada per als amants especialment de la carn, un dels plats estrella d'aquest restaurant.

Una referència al País Basc

asadorgrande

Rostidor Casa Julián

Es tracta del rostidor Casa Julián, amb una història que es remunta a meitats del segle passat, i que pas a pas ha acabat per convertir a aquest rostidor en una referència a la mitjana, un plat únic que fer les delícies dels més amants de la carn de qualitat. Però no només això, sinó que productes de la terra com els pebrots del piquillo també són d'una qualitat tal que és gairebé obligat demanar-los per acompanyar la seva carn.

La decoració i l'ambient tradicional del restaurant també conviden a menjar amb calma cada un dels plats que ens serveixen, com hem pogut llegir en alguns comentaris de TripAdvisor: "Lloc amb una decoració exquisida, el menjar en el nostre cas pernil de bou, mandonguilles de bou amb gelat de pebrots del piquillo, pebrots confitats i mitjana. De postres teules, cigarrets i pastís de formatge, tot espectacular, amb uns sabors i textures increïblement bones. No sabíem dir quin de tots els plats ens va agradar més, però el que sí que tenim clar és que a part del menjar que torno a dir és un luxe, amb el que ens quedem és amb el tracte del personal del local, explicant la seva carta, atents a les nostres necessitats i amb una empatia amb els clients que en pocs llocs es troba. Uns professionals de deu. Sens dubte, tornarem."

Mirant la carta, aquests són alguns dels entrants que podem escollir:

  • Pernil Ibèric de Gla
  • Xoriço de bou Alejandro Goya
  • Espàrrecs especials de Navarra
  • Cabdells de Tudela
  • Pernil de boví major

Això sí, la carta sempre ve actualitzada constantment amb els productes de proximitat típics de cada època de l'any, amb la qual cosa és habitual trobar plats de la setmana, ideals per degustar producte fresc.

Com plats principals, els pebrots del piquillo confitats són el perfecte acompanyant per al plat estrella, la mitjana de vell, que té un preu de 65€ el quilo. En els principals també podem veure més opcions, sempre en funció de l'època.

asador2

Rostidor Casa Julián

Per rematar, quant a postres aquestes són algunes opcions que veiem a la carta:

  • Queso Idiazabal amb codony
  • Pastís de formatge casolà
  • Gelats casolans
  • Arròs amb llet

Clàssics de la nostra gastronomia fets de la forma tradicional, la qual cosa ens garanteix un sabor exquisit per acabar el nostre àpat en un restaurants que és ja un temple gastronòmic per a molts, en especial per als amants de la carn.

(Aquest mitjà no es responsabilitza de canvis en les valoracions)