Som uns enamorats del nord d'Espanya, i Santander no és una excepció. Una ciutat per visitar si som a Cantàbria, no només per ser la capital, sinó pel molt que ens ofereix, entre altres a nivell gastronòmic. A TripAdvisor hem volgut veure el restaurant més ben valorat de la ciutat, i ha resultat ser un que ja està inclòs en la Guia Sacsó.

Cuina de proximitat amb influències internacionals

Es tracta del restaurant Agua Salada, un restaurant de cuina espanyola amb trets mediterranis.

Honestedat, amabilitat, notòries dosis d'encant... vet aquí un negoci sense luxes però autèntic! Rere la seva senzilla façana en cantonada trobarà un acollidor espai, a tall de "bistrot" francès, dominat pels colors blanc i verd, amb una antiga barra de bar a la vista, les taules nues en marbre i algun detall.

aguagrande

Plat de la carta del Agua Salada

Aposten per una cuina de base tradicional ben presentada i posada al dia, sempre amb sabors definits i la interessant opció de poder gaudir-ne a través de mitges racions.

El rang de preus que tenim el Agua Salada és entre els 20 i els 35 euros per comensal.

Per començar, els entrants que podem trobar entre d'altres són aquests:

  • Ravioli Propietaris de Escamarlans amb Salsa de Cava
  • Tartar de Tonyina amb Ajoblanco i Gelat de Mostassa Anglesa
  • Carpaccio de Pop amb Vinagreta de Pistatxos i Lima
  • Guisat de Bolets Frescos amb Ou Escumat, Praliné de Pinyons i Foie Ratllat
  • Amanida de Gambones, Alvocat, Mango i Salmorejo
  • Verdures al Wok amb Llet de Coco, Camamilla i Cafè

agua2

Plat de la carta del Agua Salada

Molta varietat com podem veure, una cosa que no ha passat desapercebut a TripAdvisor, amb comentaris tan positius com aquest: "Tracte familiar i professional. Molt bona opció per anar a menjar ja que es nota la qualitat.
El tracte ha estat molt proper i ens han assessorat en els dubtes sobre el que volíem demanar de manera excepcional. Ens han fet sentir molt bé i hem menjat de meravella. Cada plat/ració millor que l'anterior. Si aquestes per la zona mereix la pena reservar i degustar la seva carta."

Quant als plats principals, trobem opcions tant de mar com de muntanya, entre les quals tenim aquestes:

  • Turbot a la Planxa amb Berenjena Asada, Fonoll Saltejat i Salsa Romesco
  • Salmó Marinat amb Wasabi i Taronja
  • Pastís de Cua de Bou i Albergínia amb Formatge de Cabra
  • Garrí Lacat, Pastís de Patata i Espàrrec Blader
  • Pedrers de Lechazo Encebolladas amb Bolets de Temporada
  • Entrecot de Vedella Tudanca amb Patates Fregides i Pebrots Rostits

Sempre productes de primera qualitat a l'Aigua Salada, i unes postres molt treballades també, com per exemple els següents que podem provar:

  • Torrada de Sobao amb Crema d'Orujo i Gelat de Torró
  • Lingot d'Ametlla amb Praliné i Salsa de Xocolata
  • Fruita de Temporada marinada en aigua de Jamaica amb sorbet de llimona i alfàbrega

Un restaurant que ja està arrasant a Santander com veiem, amb producte de proximitat i les millors influències de la cuina nacional i internacional.

(Aquest mitjà no es responsabilitza de canvis en les valoracions)