Situat a la comarca de la La Cerdanya, de la qual és capital, Puigcerdà, amb els seus més de 8.000 habitants, és el gran nucli poblacional d'una regió que destaca pel turisme rural i per la gran oferta d'esports d'hivern que es poden practicar. Puigcerdà és una localitat ideal per visitar un dia o cap de setmana, mentre que la resta de la comarca té un incomptable nombre de racons per visitar.

Una oferta gastronòmica de qualitat

Com que l'oferta gastronòmica al Pirineu és més que ressenyable, hem volgut veure a Puigcerdà quin restaurant és el més ben valorat de la localitat, entre els més de 80 que hem a TripAdvisor.

cavagrande

Plat de La Cava Taberna a Puigcerdà

El que s'emporta les millors crítiques ha resultat ser La Cava Taberna, especialitzat en cuina Mediterrània, encara que també amb tocs europeus i internacionals que donen uns matisos a la seva carta més que interessants. Entre els plats que podem trobar a la seva carta, en podem destacar alguns com els següents:

  • Guacamole a la nostra manera amb burrata fresca i totopos.
  • Tartar de tonyina de pilotes amb maionesa d'alvocat i freses de peix voladora.
  • Pedrer a la brasa assaonada amb llima.
  • Terrina de garrí amb cremós de codony, oli de pebre vermell i julivert.
  • Steak Tartar amb cremós de rovell d'ou curat en soja i brunoisse d'adobats.
  • Cansalada viada en dues coccions, parmentier de patata, ceba adobada i vinagreta de mel i llima.
  • Entranya de vedella madurada a la brasa amb chimichurri.

cava2

Plat de La Cava Taberna a Puigcerdà

Com veiem la carn és molt protagonista a la carta, no en va la qualitat de la carn que trobem a la zona és més que alta, amb el que La Cava Taberna aprofita el millor de la zona condimentat amb la millor de les tècniques culinàries internacionals. Per coses així llegim comentaris com aquests a TripAdvisor: "Extraordinari. Platets molt elaborats, originals i saborosos. Servei prestigiós i cuidat. Recomano els xurros de bacallà i els dos tartars de tonyina i carn. Racions abundants. Serà un referent en la Cerdanya"

A més tenim l'opció entre setmana d'escollir un menú de migdia, per un preu de 21€. Un menú amb primer, segon i postres també ideals per provar alguns plats en els quals la sinergia de la cuina local i internacional és més que presenti.

De mitjana un comensal es gasta en aquest restaurant entre 15 i 45 euros, depenent del tipus de menú, la beguda, i altres aspectes, però sempre uns preus raonables en un restaurant que a més està situat en el centre de Puigcerdà, amb el que no té pèrdua si estem visitant la localitat.

(Aquest mitjà no es responsabilitza de canvis en les valoracions)