El Pirineu d'Aragó es comença a omplir d'amants de la muntanya i de la naturalesa, amb el que llocs com Jaca tornen a prendre vida atesa la seva ubicació i com de molt que ofereixen a què visiten la zona. Precisament per això hem volgut veure a TripAdvisor els restaurants més ben valorats de la localitat, i sorprenentment no és de cuina mediterrània, sinó que està especialitzat en gastronomia de l'Orient Mitjà, una cuina mundialment coneguda, i que ja arriba a racons de la nostra geografia com Jaca.
Paisatge de Jaca
Jaca espera milers de turistes a l'hivern
Després de llegir molts bons comentaris a TripAdvisor, hem volgut saber-ne més d'ell, el Restaurant Nadali. Comentaris com aquest: "Vam descobrir aquest lloc per casualitat. Se'ns va fer tard i era l'únic lloc a tot Jaca que tancava la cuina a les 15h. Súper ben aconsellats, plats ben presentats, amb un gran sabor i sense ser molt forts. Ens va encantar."
Situat en el centre de Jaca, el Restaurant Nadali, cafeteria i bar de tapes aposta per la cuina de fusió, barrejant les influències orientals de la cuina iraniana amb el millor de l'espanyola. No només tenen carta, sinó que també disposen d'un menú vegetarià i un degustació, amb el que tots trobarem plats que encaixin amb els nostres gustos. Per exemple en el menú vegetarià tenim:
- ASH: Potatge de cigrons, mongetes i llenties amb verdures del temps acompanyades de iogurt i un toc d'all cruixent.
- BURANI: Fulles tendres d'espinacs amb ceba daurada en salsa de iogurt.
- GUEYMEH VEGETARIÀ: Guisat d'albergínies fregides amb llentia iraniana acompanyat d'arròs basmati.
- MIRZA GHASEMI: Crema d'albergínies fumades amb salsa de tomàquet i un toc d'all.
Restaurant Nadali, plat de la carta
Al menú degustació, els plats que podem trobar són els següents:
PRIMER PLAT (porta tot)
- ASH: potatge de cigrons, mongetes i llenties amb verdures del temps acompanyat de iogurt i un toc d'all cruixent.
- KUFTEH D'ARRÒS: Sucosa bola de carn de vedella barrejat amb arròs i herbes aromàtiques amb una sorpresa del xef.
- AMANIDA NADALI: La típica amanida amb bocins de pollastre de corral, olives i cogombret.
SEGON PLAT (porta tot)
- MASTO MUSIR: Iogurt casolà amb bocins d'all salvatge i menta.
- POLO: Arròs basmati amb anet.
- YUYE KABAB: broqueta de pit de pollastre de corral marinat en iogurt, ceba, oli d'oliva i llimona.
A la carta més convencional, trobem entrants freds, calents, guisats perfectes per als dies freds de la zona de Jaca... En resum cuina de l'Orient Mitjà cuinada d'una forma molt rica quant als matisos dels sabors, una cosa típica de la seva gastronomia.
Plat del Nadali, a Jaca
Una molt bona opció si som al Pirineu aragonès de conèixer una gastronomia llunyana a un preu ajustat i que ja està arrasant a TripAdvisor.
(Aquest mitjà no es responsabilitza de canvis en les valoracions)