Hi ha aeroports que tenen noms de personatges que han canviat el curs de la història del seu país: Nova York té el JFK, en referència al president nord-americà John F. Kennedy (assassinat l'any 1963); Madrid té l'Adolfo Suárez; Barcelona, suposadament, el Josep Tarradellas... I després hi ha qui vol que el seu aeroport porti el nom d'un esportista. És el cas de Son Sant Joan, a Palma (Mallorca), on un grup de fanàtics han recollit signatures perquè es posi el nom del tenista Rafa Nadal a l'aeroport.

Nadal és un dels jugadors amb més títols de Grand Slam de la història (21), just per darrere de Steffi Graf (22), Serena Williams (23) i Margaret Court (24). Una carrera esportiva excel·lent, sense cap mena de dubte. Tot i això, lluny de l'impacte històric, polític i social dels tres exemples abans esmentats. A Mallorca, per exemple, han existit altres figures prou rellevants com Aurora Picornell o Ramon Llull. De fet, el Consell de Mallorca ja va demanar que l'aeroport portés el nom de l'escriptor mallorquí.

Igualment, la presidenta del Govern, Francina Armengol, ha considerat aquest dimecres "positiva" la iniciativa de recollida de signatures per posar el nom de Nadal a l'aeroport de Palma, tot i que "és una decisió que ha de prendre Aena". "Òbviament, Rafel Nadal és un gran ambaixador internacional de les nostres illes, això està fora de dubte i més en els últims dies", ha dit. Per la seva banda, el tenista també ha assegurat aquest dimecres que "si la gent que ho decideix creu que és adient o positiu per l'illa", ell estarà "encantat" del fet que l'aeroport porti el seu nom, ja que és "un honor". "Qui soc jo per negar-m'hi?", s'ha preguntat. Però els sobiranistes mallorquins de Més per Mallorca s'han oposat a la proposta, perquè ara mateix hi ha qüestions més importants que afecten l'aeroport.