La NASA ha decidit enviar a l'espai uns éssers vius molt peculiars. Parlem dels tardígrads, també coneguts com a "ossos d'aigua", uns animats microscòpics considerats com els organismes més resistents del planeta. 

Quin és l'objectiu? Veure quant de temps poden aguantar vius a l'espai. Per fer-ho, llançarà un total de 5.000 exemplars a l'Estació Espacial internacional (ISS, per les sigles en anglès). Aquests aniran acompanyats de 128 cries de calamar.

Bob Goldstein and Vicky Madden / Flickr

 

L'operatiu tindrà lloc d'aquí a pocs dies, serà la missió número 22 d'abastiment de càrrega de SpaceX cap a la ISS.

Però, què són exactament els tardígrads? Són uns éssers microscòpics aquàtics amb el cos dividit en quatre segments (sense comptar el cap), quatre parells de potes sense articulacions acabades amb urpes o ungles.

Són capaços de sobreviure a la radiació, a la deshidratació o més de 300 °C. De fet, gràcies a un procés anomenat criptobiosis, són capaços de morir i tornar de la mort en condicions extremes, ja que entren en un estat d'hibernació avançada a través de la qual generen una enorme quantitat d'antioxidant que conserven els seus òrgans vitals, i poden reduir al mínim els seus processos metabòlics.