El Gastronomic Forum Barcelona tanca avui una nova edició d'èxit. Tres dies plens d'activitats i gastronomia que acaben, com ja és tradició, amb el lliurament del premi a Millor Cuiner del 2025. Els guanyadors d'enguany han estat Helena Termes Adan i Jeffrey Ruiz García, del restaurant La Cort del Mos de Palamós.
Xefs finalistes
El fòrum d'enguany s'ha celebrat del 3 al 5 de novembre al recinte Montjuïc de Fira de Barcelona. Tres dies plens d'activitats i gastronomia en un espai pel qual han desfilat, per primer cop a la història, tots els xefs catalans amb tres estrelles Michelin, a més de grans figures de renom internacional com Ferran Adrià o Josep Lladonosa. Els últims grans cuiners a tenir en compte són els guanyadors del premi a Millor Cuiner 2025 del Gastronomic Forum Barcelona. Uns xefs que s'han imposat a la resta de candidats del concurs: Robert Lechuga (Casa Parera, Mataró), Pau Feliu, Ricard Llop i Alberto Pontón (El Cup Vell, Tarragona), Claudia Gozzi i Jaime Bes (El Raier, la Pobla de Segur), Helena Termes Adan i Jeffrey Ruiz García (La Cort del Mos, Palamós), Marc Pérez i Tania Doblas (La Sosenga, Barcelona), Fran Baixas, Gianmarco Greci i Josh McCarty (Franca, Barcelona).
La d'enguany ha estat l'edició més gran de la història del fòrum. 175 ponents, 180 activitats, 72 cuiners i més de 50 estrelles Michelin en una edició que també ha comptat amb més de 200 petits productors

La d'enguany ha estat l'edició més gran de la història del fòrum. 175 ponents, 180 activitats, 72 cuiners i més de 50 estrelles Michelin en una edició que també ha comptat amb més de 200 petits productors de diferents punts de l’Estat com Galícia, Castella i Lleó o les Illes Balears, entre altres. També hi ha hagut lloc per als productors catalans, que han disposat d'un espai propi, l’Espai Catalunya, amb representació de més de 80 productors locals del país.
Un premi de prestigi
Durant l'acte, els candidats dels sis restaurants, escollits a través de les votacions en línia i del criteri d’un jurat especialitzat, han cuinat en directe un plat que els identifiqués, una preparació que resumís, d'alguna manera, el seu estil i la seva cuina. El premi Cuiner Gastronomic Forum Barcelona va néixer el 2009 per reconèixer el treball de cuiners emergents que ofereixen propostes culinàries de qualitat, utilitzant productes de proximitat, i que aposten per una cuina sostenible.

Els guanyadors de l'any passat van ser Beatrice Casella i Iván García, del restaurant Glug de Barcelona. Dos cuiners que representen el relleu generacional a les cuines del país i que són el paradigma de la generació més preparada de la història. Una generació disposada a triomfar, tocant sempre de peus a terra i treballant de valent amb un ull posat en les arrels i la tradició.