Hi ha mesures que poden crear divisió d'opinions però els criteris dels tècnics de l'Ajuntament de Barcelona han fet prevaldre una decisió per damunt d'una altra. Es tracta de la prohibició a tot el parc de Diagonal Mar d'accedir amb un gos. La raó? Afavorir i preservar la fauna i especialment les aus. L'ajuntament de l'alcaldessa Ada Colau ha informat que aquesta zona "esdevindrà un refugi d'amfibis, plantes, insectes i aus". La mesura entrarà en vigor les properes setmanes i consideren que la presència dels gossos és "totalment contraproduent per portar a terme aquest objectiu ja que la seva presència altera la vida de la fauna de forma més o menys greu".

Des de l'Associació Espai Gos BCN han mostrat el seu total desacord amb un comunicat des del seu perfil d'Instagram on defensen que "un gos lligat no altera ni més ni menys la biodiversitat que altres usos que es fan al parc". A més, també proposen altres mesures abans que aquesta com: "Prohibir l'ús de globus que és el plàstic que causa més morts d'ocells, limitar la construcció de façanes de vidre que fan l'efecte mirall dels quals representa una trampa mortal per les aus o tancar el parc als crits de nens banyant-se als llacs o pujant-se als arbres".

families gos associacio gos bcn

Queixa a Instagram d'Espai Gos BCN

A més, l'Associació lamenta que aquesta mesura ja s'ha pres en 80 espais i en el cas del parc de Diagonal Mar s'estén a una zona de 14 hectàrees. Altres espais de la ciutat que també es destinen a refugis de biodiversitat són el parc de la Ciutadella, el Turó Park o el llac de la plaça Gaudí.  L'altra cara de la moneda és la constatació des de Parcs i Jardins de l'incivisme reiterat de molts amos que porten els seus animals de companyia en aquests espais i s'ha pogut comprovar com hi ha un element de perill en la seva biodiversitat.

A tall d'exemple, està prohibit banyar el gos al llarc del parc on es crien ànecs o saltar-se zones acordonades sense la vigilància dels seus amos. Trobar un equilibri sembla difícil ara mateix. L'Associació respon que més enllà dels parcs també hi ha altres problemes a la ciutat de Barcelona. El darrer que han denunciat són les trampes per enverinar els gossos al barri de Sant Andreu i han traslladat la queixa al departament de Benestar de l'Ajuntament.