El Papa Francesc vol modernitzar l'església però hi ha tradicions que semblen formar part d'un altre segle. Per protocol, les dones han de portar un vestit negre de coll alt, mànigues llargues i vel negre.

En aquest estil, més o menys, s'ha presentat avui Begoña Gómez, la dona del president espanyol Pedro Sánchez tot i que ha evitat el vel. Així ho marca la norma i, aquelles que tenen llibertat, se'ls concep el 'Privilegi blanc'.

A més cal tenir en compta el blanc que ja vesteix el Papa, i d'altres colors com el vermell dels cardenals o el lila pel seu valor litúrgic. En el cas del president espanyol, i com tants d'altres homes, sempre vesteixen de negre perquè solen ser els colors foscos els que predominen els vestits. En aquest cas, amb una camisa blanca a sota.

Pedro Sanchez Papa @sanchezcastejon

Sánchez, Gómez i el Papa Francesc / Foto: @sanchezcastejon

Si tirem d'hemeroteca, veurem que la història sempre es repeteix. Melania i Ivanka Trump o també María Dolores de Cospedal y Soraya Sáez de Santamaría quan eren ministres de l'anterior govern del PP. Totes, de rigorós negre. De les poques que va decidir saltar-s'ho en una ocasió va ser la Reina Letizia.