El Govern lamenta que el president espanyol Pedro Sánchez no hagi decretat ja l'estat d'alarma. El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, ha retret que el ministre de Sanitat, Salvador Illa, hagi anunciat el diumenge com el dia en què s'anunciarà.

Les darreres dades de contagi augmenten en 24 hores de forma considerable,  6.073 positius nous i un risc de rebrot de 713, i per això el president inhabilitat Quim Torra també ha carregat contra el govern espanyol.

A través de twitter, Torra posa pressa a Sánchez: "No es pot perdre més temps. Ni una hora, ni menys encara un dia. Amb tots els respectes pel Papa, però el viatge del president Sánchez s’havia d’anul·lar i celebrar el Consejo de Ministros aquest matí, com van dir que s’havien compromès. Decisions ja!".

El president inhabilitat considera secundària la visita al Papa Francesc i demana prioritzar la situació generalitzada que es viu a l'estat espanyol i tot Europa en una segona onada que ja ha entrat de ple.

Malgrat l'advertència de Torra, Sánchez fins i tot ja ha publicat la seva visita al Vaticà. El motiu de la visita, segons ha informat la Moncloa, és assistir en audiència per tractar la situació de la pandèmia i "la necessitat d'unitat, fraternitat i cooperació davant els seus efectes socials i econòmics".

Pedro Sanchez Papa @sanchezcastejon

Sánchez i la seva dona, Begoña Gómez, amb el Papa Francesc / Foto: @sanchezcastejon