Des de l'aparició de les xarxes socials la política ha canviat. Potser no ben bé la política, però la comunicació política ben segur que sí. Els polítics han reconvertit les seves estratègies de comunicació han establert Twitter (ara X), en la principal plataforma on publicar les seves opinions, novetats i comunicats oficials. El gran impulsar d'aquesta dinàmica segurament va ser Donald Trump, però amb els anys tot l'espectre polítics occidental s'hi ha sumat. Així doncs, resulta estrany que un polític no faci ús de X, o que no permeti l'accés a les seves publicacions, però aquest dissabte el portaveu del PP, Borja Sémper, ha pres una mesura dràstica. Des d'avui, i fins que el mateix Sémper hi posi fi, les seves publicacions a X (Twitter) no seran públiques i només les podran veure els seus seguidors. Si ja el seguies prèviament, podràs seguir veient els seus 'posts', però si el vols començar a seguir ara, haurà de ser el popular qui accepti la sol·licitud.

Twitter Borja Semper privat
El compte de X de Borja Sémper, en privat / Foto: Twitter

Així doncs, ja no tothom podrà saber què pensa i què escriu Sémper. Potser és una conseqüència directa del fracàs d'Alberto Núñez Feijóo en el procés d'investidura de la darrera setmana que ha acabat amb dues votacions perdudes pels populars. De totes maneres, el que és segur és que Sémper ha volgut rebaixar la seva exposició pública, tot i que els més de vuitanta-nou mil seguidors que ja formen part del seu compte de X podran seguir veient les seves publicacions.

La darrera polèmica de Sémper: vol vetar les llengües cooficials al Congrés, però utilitza el basc

El PP va presentar una esmena al canvi de regulació del Congrés per permetre l'ús del català, el basc i el gallec. Durant la primera sessió on es van poder fer servir aquestes llengües, i durant la qual el PP havia de defensar la seva posició, contrària a l'ús de les 3 llengües i en defensa de l'ús exclusiu del castellà, Borja Sémper va pujar a la tribuna i va emprar el basc. Una decisió, la de fer servir la llengua de la seva terra, que va generar fortes crítiques entre les seves files i les de Vox. "No som una secta", va afirmar, referint-se al PP, per justificar-se, però la polèmica ja estava servida.