Si Mariano Rajoy ha passat a la història com el president del plasma, Pedro Sánchez sembla haver emprès un camí similar. L'Associació de Premsa de Madrid (APM) ha encès l'alarma per la gestió de les rodes de premsa del gabinet de comunicació de la Moncloa. 

La gota que va fer vessar el got va ser la compareixença del president espanyol en funcions aquest dimecres a la nit, després de rebre l'encàrrec de Felip VI per a la investidura. A la convocatòria es va limitar el torn de preguntes dels periodistes a només dues, que van haver de pactar els professionals. En nom de tots, un d'ells va expressar públicament el malestar del gremi per aquesta limitació. La crítica ha anat més enllà, i l'APM adverteix que si se segueix per aquest camí, s'intensificarà la campanya "sense preguntes no cobertura", que anima els periodistes a no assistir a contactes informatius on no s'admetin preguntes. 

En un comunicat, l'associació reclama a Sánchez que suprimeixi la limitació de preguntes en rodes de premsa i compareixences de govern, recorda que els periodistes tenen la funció de mantenir informats els ciutadans i que els responsables polítics tenen el deure de sotmetre's a l'escrutini de l'opinió pública a través dels mitjans de comunicació. 

Per traslladar el malestar que genera aquesta situació han sol·licitat una reunió amb el secretari d'Estat de Comunicació, Miguel Ángel Oliver. 

 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat