El Departament de Salut, a través de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, vol augmentar la taxa de vacunació contra la grip en tots els grups de risc: embarassades, malalts crònics i amb factors de risc, persones majors de 60 anys i professionals sanitaris.

Grups de risc: embarassades, malalts crònics i amb factors de risc, persones majors de 60 anys i professionals sanitaris

El Departament ha adquirit més d’1.200.000 dosis de vacunes que ja estan disponibles a tots els CAP i centres vacunals, amb l’objectiu de prevenir la grip i evitar les complicacions i la mortalitat associada a aquesta malaltia. El període òptim de vacunació és fins el 15 de desembre, uns quinze dies abans que la grip arribi al llindar epidèmic. Malgrat tot, les dosis estaran disponibles durant tota la temporada de grip.

CAP SEM Atencions primaries Ambulatori Sanitat publica sala d'espera vaga metges - Sergi Alcàzar

Aquest any, la campanya antigripal de Salut posa l’accent a augmentar la taxa de vacunació entre els professionals sanitaris, ja que és molt baixa, d’un 23,2%. Amb la mesura, es vol evitar que els professionals puguin contagiar la grip als malalts o a persones amb més risc de complicacions, alhora que es protegeixin de forma individual ja que tenen un risc molt més alt de contagi que la població general. És per això que Salut Pública, a través del Servei Català de la Salut, ha enviat a tots els centres de primària i hospitals una carta acompanyada d’un decàleg on es subratlla la importància de la vacunació antigripal i s’anima els professionals a vacunar-se.

Vacuna’t

També des de l’Institut Català de la Salut (ICS)  es promourà la vacunació entre els sanitaris, especialment a través d’una jornada que es va iniciar a tots els centres de l’ICS el passat 7 de novembre, sota el lema “V de vacuna’t”. És la primera vegada que l’organització impulsa una campanya de vacunació concentrada en un únic dia i dirigida a tots els professionals d’hospitals, atenció primària i salut penitenciària. Anteriorment, s’havien fet experiències similars a centres ICS de Catalunya Central i Barcelona Ciutat. Per afavorir la participació, els professionals poden compartir la seva experiència a través de les xarxes socials, amb l’etiqueta #vdevacunat.

L’objectiu és promoure una vacunació massiva entre els professionals i conscienciar el col·lectiu de la necessitat de protegir-se ells mateixos i a les persones que atenen 

L’any passat, l’activitat gripal a Catalunya va ser moderada-alta i va causar 1.306 casos greus confirmats pel virus de la grip. La malaltia va provocar 175 defuncions, de les quals prop del 60% eren persones no vacunades.

Amb la col·laboració de:

logo generalitat de catalunya