L’escriptor i creatiu Jordi Folck és enguany comissari de l’Any Gianni Rodari, que vol recordar aquesta figura de la literatura infantil internacional en el seu centenari. A partir del reconeixement que fa Folck de la literatura infantil com a element formatiu i que constitueix la base d’una societat millor, l’escriptor fa un al·legat i defensa d’aquest gènere: “Ja n’hi ha prou de menysprear la literatura infantil, i els escriptors que ens hi dediquem, perquè aquesta és generadora de joves més cultes, i creatius”.

Precisament Folck posa en la base de les societats la necessitat d’innovar, crear i experimentar. Creu que fins ara “la creativitat s’havia associat estrictament a les arts plàstiques o musicals”, i que havia estat menystinguda pel món empresarial o de la política, el que ha generat, segons Folck, un panorama bastant mediocre.

Per això, l’escriptor esdevé entusiasta dels Premis Talent Cambra d’enguany, que volen precisament potenciar la creativitat i la innovació en tots els àmbits, i anima finalment a presentar-s’hi.

La campanya #joimpulsotalent permet fer aportacions econòmiques per apadrinar talent d'una forma molt senzilla, ara i aquí.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat
Vicenç Altaió
Premis Talent 2020 Vicenç Altaió: Caldrà refundar la societat amb la cultura al centre Albert Torras - Welcome Talent Society
PILAR EYRE LIBRO CARMEN LA REBELDE - ROBERTO LÁZARO_06
Premis Talent 2020 Pilar Eyre: “La meva pàtria són els llibres” Albert Torras - Welcome Talent Society