En la primera entrevista realitzada per la Welcome Talent Society i dins el marc dels Premis Talent 2020, Joan Canadell, president de la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Barcelona, desgrana la tasca que està realitzant la Cambra durant la crisi de la Covid-19. Segons Canadell, la Cambra està bolcada al 100% en oferir solucions a la crisi i en posar en comú fabricants amb necessitats del sistema sanitari català.

En quant a les consultes obertes que ha realitzat la Cambra aquestes setmanes, les dades no són positives: la meitat del teixit empresarial ha hagut de demanar finançament extern, un 15% de les empreses no aconsegueix finançament i una de cada tres empreses creu que caldrà demanar concurs de creditors. La Cambra va obrir un Fons de Solidaritat fa una setmana amb l’objectiu de recaptar ajudes per al teixit empresarial que, de moment, arriba als 70.000 € segons Canadell.

Treballar per solucionar problemes fa que probablement ara siguem més visibles que els primers mesos

El protagonisme de la Cambra sobrevingut les darreres setmanes forma part d’una política de la Cambra centrada en ajudar a la Pime i autònoms que, segons Canadell, ha estat una prioritat des del primer dia, per bé que “molta de la feina que fem, potser encara no s’ha vist”, com assegura Canadell. En aquest àmbit, el president de la Cambra de Barcelona es mostra bolcat en el projecte “Que cap empresa tanqui”, fruit de la col·laboració de les Cambres del país.

Canadell no creu que l’Estat espanyol ajudi a rescatar les empreses. “L’Estat és qui té la capacitat d’endeutar-se, i no creiem que ho faci. La Generalitat, que és l’administració més propera a les empreses, hauria de tenir la possibilitat de fer-ho, i per això li hem demanat a l’Estat que ho permeti”. En aquesta línia, destaca la importància “d’un estat petit com a solució per superar la crisi amb molt menys dolor, tan sanitari com econòmic”.

Premis Talent Cambra

Paral·lelament, la Cambra de Comerç promou des d’aquest 2020 els Premis Talent Cambra, impulsats des de la Welcome Talent Society, per premiar, posar en valor i reconèixer la tasca del talent català en tots els àmbits de les ciències, l’empresa, i les arts.

La campanya #joimpulsotalent permet fer aportacions econòmiques per apadrinar talent d'una forma molt senzilla, ara i aquí.