Vetllar pel medi ambient és una responsabilitat de tots en la que podem contribuir actuant amb petits gestos. Gestos que, en comú, contribueixen a una millora global pel planeta, aconseguint minimitzar els impactes de l'activitat humana que sovint causen danys i damnifiquen a les espècies animals i vegetals que ens envolten. Una necessitat bàsica per procurar pels recursos naturals que disposem, sense generar sobre explotacions i danys pel medi ambient. 

Per això, amb el compromís de la sostenibilitat i la millora de l’entorn, el Grup Bon Preu treballa per implementar mesures per a la reducció dels envasos de plàstic als seus establiments i oferir alternatives més sostenibles. És per aquest motiu, que tots els establiments Bonpreu i Esclat han eliminat les safates de plàstic de la secció de peixateria. Unes safates que han estat substituïdes per sobres de paper 100% compostables, homologats, certificats i de diferents mides per poder servir els productes de peixateria als clients i clientes en un envàs més sostenible. Aquesta acció permetrà eliminar més de 5 milions de safates de plàstic l’any.

Aquesta substitució suposarà un estalvi de més de 5 milions de safates de plàstic l’any

Sobres de paper 100% compostables

Films reciclables en comptes dels films de plàstic 

Ja és conegut que de plàstics se n'ha trobat als indrets més remots del planeta, causant així un important problema per a la salut dels nostres mars i oceans. Per això, vetllant en la mateixa línia, el grup de supermercats Bonpreu i Esclat, recentment també ha optat per substituir el film de plàstic dels taulells de carnisseria, xarcuteria i formatgeria per un film de poliolefina, que és 100% reciclable i més respectuós amb el medi ambient. Uns nous envasos que garanteixen la mateixa qualitat i conservació del producte que el plàstic per a ús alimentari.

Tots aquests canvis se sumen a d’altres ja implantats des de fa temps, com la substitució d’envasos i safates de plàstic de determinats productes de la secció de fruita i verdures i de la secció de carn per altres opcions més sostenibles, o la substitució de bosses de plàstic per bosses 100% compostables, bosses reutilitzables i capses de cartó. Unes accions que ja s’estan duent a terme als establiments del Grup Bon Preu i que van suposar una reducció de 1.034 tones de plàstic l’any 2020.

Bonpreu i Esclat   plàstic