Bea Talegón, columnista política de mitjans espanyols, però bona coneixedora de la realitat catalana, opina sobre la crisi del coronavirus que “quan hi ha pics de consum descontrolats es produeixen intoxicacions. Podem parlar d’infoxicació”. Creu que aquest hiperconsum de televisió i de xarxes durant el confinament causa por a la societat i dona via lliure a intoxicacions interessades que condueixen al caos.

"El treball dels periodistes ha pogut salvar vides, o en alguns casos comprometre-les"

Denuncia que “s’ha aixecat les faldilles a un cert periodisme” i troba a faltar rigor, “perquè o es vol danyar les decisions del govern espanyol d’una manera molt barroera, o, al contrari, es maquilla la crisi d’una manera irresponsable”. Talegón arriba a dir que “el treball dels periodistes ha pogut salvar vides, o en alguns casos comprometre-les”. Tampoc és gaire condescendent amb els companys tertulians: “El món de les tertúlies no facilita poder entendre què està passant. Necessitem veus que coneguin allò de què es parla”.

Sobre l’aplicació del “155 sanitari”, amb plens poders pel govern espanyol, creu que “estem també en un estat d’alarma de preservar els drets i llibertats fonamentals” i que amb l’excusa de la crisi el govern Sánchez imposa l'“això no toca”.

La campanya #joimpulsotalent permet fer aportacions econòmiques per apadrinar talent d'una forma molt senzilla, ara i aquí.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat
Bru Recolons Cambra
Premis Talent 2020 Bru Recolons: “Traguem la negativitat a la paraula crisi: diguem-n'hi canvi” Albert Torras - Welcome Talent Society
Ernest Pérez Mas, conseller delegat de Parlem 20180118
Premis Talent 2020 Ernest Pérez-Mas: "Hauríem de ser capaços de configurar un gran operador català" Albert Postils - Welcome Talent Society
Antoni Gelonch   Edicions Viena
Premis Talent 2020 Antoni Gelonch: “El mínim que ha de fer un ministre de cultura és estimar-la” Albert Torras - Welcome Talent Society