El més arriscat que has fet aquesta setmana ha estat saltar-te la classe de pilates i no tornar les tres trucades perdudes de la mare? Eres el que sempre planejava activitats en grup però fa temps que has perdut l’energia? El que necessites és canviar d’aires, desconnectar, per això avui et recomanem visitar el Pallars Jussà i la Noguera.

Si el que el cos et demana és desfogar-te, cridar, alliberar adrenalina (i no vols que et facin fora del pis), et proposem practicar el parapent. El Pallars Jussà i la Noguera són dues de les comarques catalanes on més es practica aquest esport aeri. Quan tornis a tocar de peus a terra et sentiràs amb cinc quilos menys a sobre! Què hi ha millor abans de l’estiu?

I si tant t’agrada posar a prova el vertigen, has d’anar al Congost de Mont-rebei, a la serra del Montsec. És un congost salvatge amb parets verticals de 500 metres que pots travessar a peu per un camí de ferradura. Només la vista del sender ja fa vertigen...

O a tu t’agrada el cel però des de terra? Necessites desconnectar però no vols suar? Ets un romàntic i ho vols dissimular amb una excusa astronòmica? Has de saber que la serra del Montsec és considerada Reserva Starlight per la Fundació Starlight, que té l’aval de la UNESCO. Situada entre el Pallars Jussà i la Noguera, és un dels millors llocs del món per observar les estrelles, ja que el cel té uns nivells de contaminació lumínica molt baixos i unes condicions de foscor idònies. A vegades tenim paisatges de somni a tocar de casa i no ho sabem...

I després de tanta aventura toca reposar, carregar les piles i explorar la seva gastronomia. Que mai falti un bon plat a taula!

La primera parada que et proposem és un taller d’elaboració de ratafia a la fàbrica de Licors Portet.

Autor fotografia: Licors Portet

La ratafia és un licor elaborat amb la maceració de nous tendres i la destil·lació de 22 plantes aromàtiques, arrels i espècies. Fa 125 anys que elaboren licors, així que és una molt bona ocasió perquè n’aprenguis dels millors.

Trobaràs tota la informació aquí

Ets uns amant dels cellers i ja has visitat els que vam recomanar de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre? Te’n proposem un a 1.000 metres d’altitud. Avui ens hem despertat amb esperit aventurer, ja ho veieu!

La proposta és una visita i tast de vins al celler Castell d’Encús (D.O. Costers del Segre).

Autor fotografia: Marc Castellet

El Castell d’Encús és un entorn privilegiat i màgic que té amb una ermita i uns antics trulls de fermentació de raïm picats a la pedra pels monjos hospitalers (s XII).

Tota la informació, aquí.

I després dels tasts, potser és moment de gaudir d’un bon àpat, de la terra, ecològic i sostenible. Per això et proposem dinar a El Dien, un restaurant slow food i km0. I això en català planer vol dir que a l'hora de cuinar es prioritza la pagesia propera i ecològica, amb productes de temporada. Recuperaràs aquella sensació de menjar aliments amb sabors, textures i aromes!

Si vols compartir la seva passió per la cuina i el seu amor pels aliments, aquí hi trobaràs tota la informació.  

Castells, foc, aventura, història... No et pots perdre el sopar al Castell de Montsonís amb ambientació medieval. Diferents personatges vestits com al segle XII t’explicaran les diverses facetes de la vida al castell. I com que el sistema de senyals a l’edat mitjana era importantíssim, t’ensenyaran en què consistia. Sabies que estava desenvolupat de tal manera que en una sola nit es podia fer arribar un missatge des del Cap de Creus fins a l’estret de Gibraltar?

Si no et vols perdre les magnífiques vistes des de la torre de l’homenatge i el passadís secret del celler, aquí hi trobaràs tota la informació. 

Contingut realitzat amb la informació de l'Agència Catalana de Turisme

Autor fotografia portada: Cablepress