Terra Alta

Desconnectar, gaudir de la tranquil·litat i trobar un moment de qualitat acompanyats d’una copa de vi al bell mig d’una estora de vinyes, això és el que podeu trobar al primer lloc que us recomanem de la Terra Alta.

LaFou Celler està al centre de Batea i és un dels cellers més destacats de la zona per la qualitat dels seus vins negres i blancs.

Autor fotografia: Celler LaFou

Què fa especial aquest celler? La seva història. El celler està a Casa Figueras, una casa senyorial del segle XVIII situada just al mig de Plaça Major del poble. Gràcies a la rehabilitació de la família Roqueta hi podeu veure elements dedicats a l’elaboració i emmagatzematge del vi i l’oli, i antics dipòsits de fermentació, que mostren les qualitats pròpies de les cases senyorials dels segles XVIII-XIX.

Autor fotografia: Celler LaFou

Voleu visitar-lo? Trobareu tota la informació, aquí.

 

Si compagineu la vostra passió pel vi amb l’arquitectura, no us podeu perdre el Celler Cooperatiu de Pinell de Brai, també conegut com a Catedral del Vi, ara entendreu per què.

Autor fotografia: Lluís Carro

L’edifici es va crear el 1922 pel deixeble de Gaudí, Cèsar Martinell, del qual ja en vam parlar al visitar el celler de Barberà de la Conca a la Costa Daurada.   

El celler de Pinell de Brai té una nau amb un molí artesanal d’oli i una altra amb més de 25 dipòsits subterranis que podien arribar a emmagatzemar més de 2,5 milions de litres de vi!  És un espai que us fascinarà fins a l’hora de dinar, quan podreu aprofitar per anar al restaurant que hi ha dins d’una de les sales de la Catedral del Vi.

Tota la informació, aquí

Montsià

El Montsià, gràcies al seu relleu pla, té el conreu de l’arròs com a activitat principal i base dels plats més típics de la zona. Això vol dir que per anar a fer un arròs dels que fan història no cal que marxeu gaire lluny, i la segona és que no caldrà que aneu cada diumenge a casa els sogres amb els tuppers per ‘si sobra alguna cosa’. Si ja creieu que és hora d’aprendre a fer un bon arròs, us recomanem el taller de cuina que ofereix l’Hotel l’Algadir del Delta.

Tota la informació aquí.

 

Si sou dels que necessiteu respirar aire fresc i fer allò tan de diumenge de “sortir a estirar les cames”, no podeu marxar del Montsià sense passar pel Parc Natural del Delta de l’Ebre.

Ni més ni menys que 320 km2 de parc natural!

O prioritzeu penjar una foto amb una frase profunda a les xarxes socials? Al Delta hi trobareu riu, badies, platges, dunes... i postes de sol! Us sobraran paisatges de somni per fer-hi fotos!

Els que sentiu una gran curiositat pel món animal heu de saber que el parc natural té l’hàbitat aquàtic més extens de Catalunya, hi trobareu una gran diversitat d’ocells, peixos, rèptils, amfibis, invertebrats... i finalment, si necessiteu dir que heu suat, teniu moltes rutes, senderisme i bicicleta.

Però si el que voleu és descobrir la cara més profunda del Delta, us proposem Musclarium, una degustació de musclos a Sant Carles de la Ràpita.

Autor fotografia: Musclarium

Pujareu sobre una musclera (pels que no en som experts, és on es pengen les cordes on es produeix el musclo i l’ostra arrissada del Delta), per degustar les autèntiques joies de la badia. Uns musclos i unes ostres que maridats amb cava i vi de la Terra Alta us faran gaudir d’una experiència realment inoblidable.

Tota la informació aquí.

Contingut realitzat amb la informació de l'Agència Catalana de Turisme

Autor fotografia portada: Celler LaFou