Entre els molts consells que els experts ens donen per baixar o mantenir el nostre pes, un d'ells és cuinar el nostre menjar quan treballem fora, en lloc de comprar alguna cosa, perquè puguem controlar millor el que mengem.

Moltes persones treballen amb horari partit i a l'hora del dinar una de les opcions més usuals és la de portar el nostre propi tupper al treball: la majoria d'oficines disposen d'una petita cuina amb nevera i microones on podem menjar amb els companys. Preparar el nostre propi menjar i portar-la al treball, triant ingredients de qualitat i cuinant nosaltres mateixos, és una bona manera de cuidar la nostra alimentació i de mantenir una dieta equilibrada.

Receptes per a l'oficina i tots els gustos

Planificar els apats és la clau per preparar plats rics, saludables i variats, i no necessitarem gaire temps. Diumenge a la tarda, per exemple, podem pensar en el que menjarem al llarg de la setmana, cuinar-lo i congelar ja dins dels nostres tuppers.

Tuppers, una forma de controlar el que mengem

Per planificar els menús de la setmana podem triar plats molt variats, però que sempre continguin una part de proteïnes, una d'hidrats i una altra petita quantitat de greixos saludables per al nostre organisme. Un filet de pollastre a la planxa acompanyat d'arròs integral i amanida fresca, un potet d'hummus de cigrons amb crudités, peix a la papillota amb mongeta tendra amanida amb oli d'oliva... Hi ha moltes possibilitats per omplir els nostres tuppers, i volem compartir-ne algunes:

  • Albergínies farcides de pollastre al forn: el primer que hem de fer és tallar l'albergínia per la meitat, fer uns talls a la carn i posar-la al forn durant uns 5 o 10 minuts, fins que la polpa estigui feta. Una vegada llesta, la traiem i retirem la polpa de l'interior, trossejant-la i reservant-la en un bol, i deixant la terrina d'albergínia buida (la utilitzarem després). En una paella sofregim una mica de ceba i afegim la carn de dues cuixes de pollastre picada i la carn de l'albergínia; podem afegir també alguna espècia al nostre gust. Una vegada estigui a punt el pollastre amb la carn de l'albergínia, hi omplim les terrines. Les cobrim amb formatge ratllat o amb formatge en talls i les gratinem al forn durant dos o tres minuts.
  • Lluç a la papillota amb espàrrecs i alls tendres: una recepta saludable, senzilla i ràpida. Sobre una làmina de paper d'alumini col·loquem els lloms de lluç ja rentats i sense espines, i sobre ells els espàrrecs bladers trossejats, uns trossets de ceba i un all per cada llom. Reguem amb una miqueta d'oli d'oliva i podem afegir una mica de sal i, si volem, una rodanxa de llimona. Cobrim el peix formant una espècie de «paquet» amb el paper d'alumini de manera que no s'escapi la calor i es cuini al seu suc. Posem els «paquets» a la safata del forn i enfornem a uns 220 graus durant 15 minuts, i estarà a punt.