Els tes sense cap dubte s'estan obrint pas d'una forma veloç en el nostre dia a dia. Cada vegada són més els que opten per aquest tipus de beguda. No és per a menys tenint en compte tot el sabor que desprenen, així com la gran varietat d'ingredients amb què els podem barrejar (gingebre, llimona, taronja...). A més, són una opció més que guareix. Tanmateix, existeix una varietat enorme de tes, amb la qual cosa elegir el nostre favorit no és fàcil. Alguns dels més demandats són el te vermell i el te verd, els quals hem volgut comparar a grans trets, però tenint en compte que ambdues opcions són beneficioses per al nostre cos.

Similituds i alguna diferència entre ells

Te vermell o te verd: els seus beneficis

Te verd: la seva virtut més important és el seu efecte antioxidant, produït per les catequines i polifenols propis d'aquest te, la qual cosa ajuda a mantenir joves les cèl·lules, incloent les parets arterials, el que afavoreix alhora al sistema cardiovascular. Compta també amb un efecte diürètic i és un aliat per controlar el pes. Gràcies a la L-Teanina, també té un efecte relaxant, amb la qual cosa prendre'l de nit és una opció.

Te vermell: en el cas del te vermell hem de saber que en el procés de fermentació els bacteris generen una substància anomenada lovastina, que ajuda a reduir el colesterol LDL (el dolent) i augmenta la producció de colesterol HDL (el bo). Això redueix els dipòsits de greix en vasos i artèries. A més, millora els nivells de la lipasa, un enzim que limita l'acumulació de greix a les vísceres. També conté antioxidants (encara que en menor quantitat que el te verd), nutrients i vitamines. I compta amb un efecte estimulant més gran que el te verd, amb la qual cosa si tenim insomni no és tan bona opció.

Si bé és cert que un i un altre es distingeixen, ambdós compten amb característiques molt similars en major o menor grau: propietats antioxidants, depuratives i aprimadores i anticancerígenes.

et

El te, qüestió de sabor.

Et vermell o et verd: la diferència rau en el sabor

Si són propietats són en realitat tan semblants, quin n'hem d'elegir?

El te vermell és més fort i espès, se sol acompanyar de llet per aportar una textura més cremosa i se sol recomanar per prendre al matí, pel seu caràcter estimulant i energètic que ens ajudarà amb el dia a dia.

El te verd és més suau, lleuger i herbal. És una mica més amarg que el et vermell, per això se sol combinar amb la menta o la llimona, i se li afegeix sucre o edulcorant.

Així que la diferència més acusada entre el et vermell i l'et verd està en el sabor, una cosa que ve donat per l'esmentat procés d'elaboració i, pel seu supòsit, per la seva qualitat, ja que no és el mateix prendre una infusió de te en borsistes que en tetera, com tampoc un producte de supermercat i un altre d'una marca especialitzada en aquest tipus de productes.