Per molt sans que siguin, molts aliments provoquen algunes persones inflor de panxa i molestos gasos, que ens obliguen a descordar-nos el botó en acabar de menjar. Això no significa que siguin aliments perjudicials per a la salut, sinó que s'han de prendre amb moderació, per evitar problemes digestius i d'inflor, els quals si per exemple volem perdre pes seran una pedra al nostre camí. Entre els diversos que trobem, hem volgut destacar-ne alguns perquè els tinguem presents a l'hora d'incloure'ns o no als nostres plats.

Aliments molt variats que causen inflor

Xiclet

Quan masteguem xiclet ens empassem molt més aire que quan masteguem menjar, el que afecta el tracte digestiu i fomenta la inflor estomacal.

Llegums

Els llegums produeixen molts gasos i solen resultar difícils de digerir, per la qual cosa generen bastanta inflor. Per facilitar la digestió el millor és preparar-les en versió lleugera, amb acompanyaments baixos en greixos.

Sal

Una dieta amb massa sal provoca la famosa retenció de líquids, i la retenció de líquids és cosina germana de la inflor. Moderar la ingesta de sal ens farà sentir el cos molt més lleuger. A més, el sodi contribueix a pujar els nivells de pressió, per la qual cosa es recomana reduir la ingesta de sal.

hinchazon

Inflor, un problema molt comú

Patates fregides

Una d'aquestes temptacions a les que costa resistir-se... les patates fregides. A qualsevol casa o restaurant les patates fregides són la guarnició per excel·lència, pel seu sabor entre altres raons. Encara que sabem que no són bones per a la nostra salut, poques vegades som capaços de resistir-nos-hi. De tota manera, en els últims anys la patata s'ha convertit en un dels grans enemics de l'alimentació saludable. La Universitat d'Harvard va advertir que no podem considerar-la com una verdura.

Això és cert, però podem menjar patata en la nostra dieta si la cuinem al vapor o al forn. Les que es fregeixen en oli ja són una altra història: absorbeixen una gran quantitat d'oli que multiplica el seu valor energètic exponencialment. A més, en moltes ocasions comprem patates fregides de bossa —és a dir, ultra processades— en les que es fan servir greixos de pitjor qualitat i el contingut de sal és molt elevat, amb la qual cosa és negatiu per diversos motius

Lactis

Encara que són rics en proteïnes i en calci, parlem d'uns aliments que provoquen molts gasos a causa que la lactosa és difícil de processar. Si se t'ompli la panxa quan prens aquest tipus d'aliments, prova de prendre'ls sense lactosa i segurament veuràs una millora ràpida que serà benvinguda per part del teu cos.

Crucíferes

Algunes verdures, com el bròcoli, la coliflor o les cols de Brussel·les poden provocar gasos i inflor abdominal. Encara que siguin molt saludables i aporten molts nutrients, si ens asseuen malament les hem de consumir amb moderació.